Γλυκό ψυγείου με μπισκότα, κρέμα βανίλιας και κρέμα πορτοκαλιού

 

1) Μία μεγάλη συσκευασία μπισκότα (αυτά τα μακρόστενα των παιδικών μας χρόνων, της γνωστής εταιρείας..)

2) Για την κρέμα βανίλιας:

α) 1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής) β) 650 ml γάλα φρέσκο γ) 5-6 κ.σ.ζάχαρη

3) Για την κρέμα πορτοκαλιού:

α) 2,5 φλυτζάνια χυμό φρέσκου πορτοκαλιού β) 4 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ γ) 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη δ) 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (κοφτή)

Εκτέλεση

 

 1) Φτιάχνω πρώτα την κρέμα βανίλιας όπως λέει το σακουλάκι, διαλύοντας τη ζάχαρη με τα ¾ της ποσότητας του γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα καλά, προσθέτω και το άνθος αραβοσίτου βανίλια που έχω διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύω συνεχώς και μόλις πήξει, το κατεβάζω από τη φωτιά.2) Στρώνω σε μικρό πυρέξ τα μισά μπισκότα (μία στρώση)και πάνω ρίχνω τη ζεστή κρέμα βανίλιας και το αφήνω μέχρι να φτιάξω την κρέμα πορτοκαλιού.

3) Βάζω τα 2 φλ/νια χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Διαλύω το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη πορτοκαλάδα και το ρίχνω και αυτό στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Στο τέλος ρίχνω και το ξύσμα και κατεβάζω από τη φωτιά.

4)Βάζω πάνω από την κρέμα βανίλια τα υπόλοιπα μπισκότα και πάνω τους την ζεστή κρέμα πορτοκαλιού.

5) Βάζω το πυρέξ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Tip: 1) Μπορούμε να το κάνουμε σε πυρέξ η σε τσέρκι για να βγει σαν τούρτα! Εάν θέλουμε στολίζουμε με λεπτές φέτες πορτοκαλιού.

2) Επίσης μπορούμε να σουρώσουμε τον χυμό, ώστε να μην έχει πολλά πούλπα.

Πηγή