Γλυκό με ινδοκάρυδο και σοκολάτα – Bounty cake

Δοκιμάζοντας την συνταγή αυτή, μάλλον θα καταλάβετε πως έχετε ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό για την γνωστή σοκολάτα με ινδοκάρυδο!

ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Υλικά

Για την βάση

1 μεγάλο αυγό 80 γρ. κουβερτούρα 80 γρ. βούτυρο 70 γρ. ζάχαρη 100 γρ. αλεύρι 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Για την κρέμα

397 γρ. ζαχαρούχο γάλα 180 γρ. ινδοκάρυδο 2 αυγό

Για το γλάσο

150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος 100 γρ. κρέμα γάλακτος 1 κ.σ. βούτυρο

Προετοιμασία

Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρίσουν. Λιώνεται την σοκολάτα και την αφήνεται δύο-τρία λεπτά για να κρυώσει. Βάζετε την σοκολάτα μέσα στο βούτυρο και τα χτυπάτε με το μίξερ 2-3 λεπτά. Βάζετε το κακάο και το αλεύρι και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί.

Λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 20*20 εκατοστά και απλώνεται το μείγμα.

ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Ψήνεται το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να είναι μισοψημένο.

ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Ενώ το μείγμα ψήνεται χτυπάτε τα αυγά και το ζαχαρούχο γάλα. Προσθέτεται το ινδοκάρυδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

ινδοκάρυδο και σοκολάτα

ινδοκάρυδο και σοκολάτα

Απλώνεται το μείγμα πάνω από την βάση και τα ψήνεται ακόμα 10 λεπτά. Η κρέμα πρέπει να μένει ζουμερή.

Για το γλάσο

Λιώνεται όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνεται το γλυκό για μερικές ώρες να κρυώσει, να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *