Γιορτινό Ρύζι με ξηρούς καρπούς, σταφίδες και ρόδι!!

Υλικά: 

  •     250 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
  •     1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  •     2 κουταλιές της σούπας λάδι
  •     1,5 φωλιά φιδέ ψιλό
  •     100 – 150 γραμμάρια νερό βραστό για το φιδέ
  •     50 γραμμάρια ψίχα από φιστίκι Αιγίνης
  •     50 γραμμάρια κουκουνάρι
  •     50 γραμμάρια σταφίδα μαύρη
  •     Αλάτι
  •     Πιπέρι
  •     1 ρόδι καθαρισμένο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε και το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, την οποία αφήνουμε εκτός φωτιάς. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε να αφρατέψει.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και αφού σπάσουμε το φιδέ σε πολύ μικρά κομμάτια τον ρίχνουμε μέσα και με μια ξύλινη κουτάλα τον σοτάρουμε μέχρι  να αποκτήσει έντονο καστανό χρώμα. Προσθέτουμε στο φιδέ ελάχιστο νερό. Μισό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ας πούμε και τον αφήνουμε να το απορροφήσει και να μαλακώσει. Αν δούμε ότι το έχει πιει όλο και εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρός, ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό και ανακατεύουμε. Μόλις ο φιδές είναι έτοιμος, χωρίς καθόλου υγρά μέσα στο τηγάνι, τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε πάλι το τηγάνι πάνω στη φωτιά και αυτή τη φορά ρίχνουμε μέσα τη μαργαρίνη και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα και προς το τέλος προσθέτουμε τη σταφίδα. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά τα γούστα μας και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή πιπέρι.

Αδειάζουμε το ρύζι σε μια φόρμα του κέικ ή σε ένα όμορφο σκεύος που να δίνει ωραίο σχήμα και το πιέζουμε με ένα κουτάλι ώστε να μην μείνουν κενά. Ξεφορμάρουμε το πιλάφι σε μια πιατέλα και το διακοσμούμε γύρω – γύρω με τους σπόρους του ροδιού.

Καλή επιτυχία!!

Πηγή