Γιατί Πρέπει Να Βάζουμε Σφουγγάρια Στο Ψυγείο; Και Τί Σχέση Έχει Το Σκόρδο Με Την Οδοντόκρεμα; -Πολύτιμες Συμβουλές Που Δεν Γνωρίζατε! -ΒΙΝΤΕΟ

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορείτε να προσφέρετε στον οργανισμό σας. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι φορτωμένα με βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, ουσίες οι οποίες σας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και άλλες σοβαρές παθήσεις.

Κάτι αρνητικό που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, είναι ότι χαλάνε πολύ γρήγορα. Τα πράσινα φασολάκια, το μπρόκολο και οι φράουλες, για παράδειγμα, χαλάνε σε 1-2 μέρες!

Υπάρχει τρόπος να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των φρούτων και των λαχανικών; Ένας νεαρός άνδρας από το Μπρίστολ της Αγγλίας, ανακάλυψε ότι η απάντηση είναι ναι!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να βγάλετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά από το συρτάρι του ψυγείου και να βάλετε στον πάτο του 3 σφουγγάρια.

Με τον τρόπο αυτό τα φρούτα και τα λαχανικά θα διατηρηθούν περισσότερο!


Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό;

Τα σφουγγάρια απορροφούν την επιπλέον υγρασία μέσα στο συρτάρι αποθήκευσης. Όση περισσότερη υγρασία αποβάλλεται, τόσο περισσότερο θα αντέξουν τα τρόφιμα. Απλά να θυμάστε να αλλάζετε τα σφουγγάρια από καιρό σε καιρό, ανάλογα με το πόσο νερό κρατάνε. Αν δεν το κάνετε, δεν θα έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.


Τώρα θα σας δώσουμε 3 ακόμα συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε:


#1 Πώς Να Ξεφλουδίσετε Το Σκόρδο Σε 10 Δευτερόλεπτα

  1. Ξεχωρίστε λίγες σκελίδες σκόρδου και ρίξτε τις σε ένα δοχείο με καπάκι.
  2. Κουνήστε έντονα το δοχείο για 10 δευτερόλεπτα.
  3. Ανοίξτε το και το σκόρδο θα είναι καθαρισμένο!

#2 Πώς Να Καθαρίσετε Την Επιφάνεια Κοπής

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, είναι να ψεκάσετε την επιφάνεια κοπής με κάποιο προιόν καθαρισμού – με τοξικά χημικά. Δοκιμάστε αυτό καλύτερα!

  1. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, προσθέστε 1 φλ. ξύδι και 1 φλ. νερό.
  2. Ψεκάστε την επιφάνεια κοπής και αφήστε το για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Σκουπίστε το με μια πετσέτα. Τώρα έχει απολυμανθεί και αρωματιστεί με τον πιο φυσικό τρόπο!

#3 Πώς Να Καθαρίσετε Τις Έντονες Μυρωδιές Από Τα Χέρια

Ορισμένες τροφές, όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι, έχουν τόσο έντονες μυρωδιές που δεν φεύγουν από τα χέρια, ακόμα και αν τα πλύνουμε με σαπούνι. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να τρίψετε τα χέρια σας με οδοντόκρεμα. Οι οσμές θα εξαφανιστούν εντελώς, και τα χέρια σας θα έχουν άρωμα μέντας!

Πηγή