Γιατί δεν θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του;

Γιατί δεν θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του;

8 λόγοι που του λες “όχι” για σεξ

1. Θυμός: η γυναίκα συχνά εκδικείται για μια συμπεριφορά που την πλήγωσε/ θύμωσε/ απογοήτευσε λέγοντας «όχι» στο ερωτικό κάλεσμα του συντρόφου της.

2. Απιστία: Μετά από ένα τέτοιο συναισθηματικό τραύμα συνήθως η γυναίκα θα εκδηλώσει- αρχικά- περισσότερη ερωτική επιθυμία για τον άνδρα που την απάτησε και που θέλει να «ξανακερδίσει». Σταδιακά όμως θα απομακρυνθεί από εκείνον όλο και περισσότερο καθώς θα αναβιώνει το τραύμα της απιστίας.

3. Σεξουαλική δυσλειτουργία: Μια δυσκολία στον οργασμό της ή ακόμη η ύπαρξη μιας διαταραχής πόνου που καθιστά επώδυνη την σεξουαλική επαφή, συχνά κάνουν μια γυναίκα να αποφεύγει την ερωτική επαφή.

4. Εικόνα σώματος: Μια κακή εικόνα σώματος, μια σταδιακή ή απότομη αύξηση βάρους μπορεί να αποτελέσει ναρκισσιστικό πλήγμα για την γυναίκα που τείνει να κρύβεται από τον σύντροφό της.

5. Κατάθλιψη- Διαταραχές του συναισθήματος: Οι διαταραχές του συναισθήματος , με συχνότερη και κυριότερη την κατάθλιψη, επηρεάζουν κεντρικά την ερωτική επιθυμία του ατόμου ενώ στην συμπτωματολογία της κατάθλιψης  -σε αρχικό μάλιστα στάδιο- εντοπίζουμε την έκπτωση στην ερωτική διάθεση του ατόμου για εμπλοκή σε οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα αλλά και την απουσία φαντασιώσεων.

6. Άγχος, Οικονομικές δυσκολίες: Μια γυναίκα που κουβαλά το άγχος ή το φόβο της ανεργίας, μιας κακής πορείας των σπουδών της αλλά και την αγωνία του πως θα ορθοποδήσει οικονομικά, συχνά αφήνει την ερωτική ζωή στο τέλος της λίστας των προτεραιοτήτων της.

7. Άγχος: η κόπωση, η σωματική ή/και ψυχική εξάντληση μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ερωτική της επιθυμία κι έτσι το «είμαι κουρασμένη» δεν αποτελεί πάντα μια δικαιολογία.

8. Προβλήματα στην σχέση της μαζί σου: Εδώ συναντάμε την καταστασιακή μειωμένη ερωτική επιθυμία, κατά την οποία η γυναίκα δεν επιθυμεί να εκφραστεί ερωτικά προς τη σύντροφό της παρότι εξακολουθεί να έχει ερωτική επιθυμία για άλλους άνδρες. Μια κακή ποιότητα επικοινωνίας στην σχέση όπου πρωταγωνιστούν η κριτική, η γκρίνια, η απόρριψη, η λεκτική επιθετικότητα ,οι συχνές εντάσεις και οι τσακωμοί συνιστούν κυρίαρχους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα θα πει “όχι” στο σεξ.