Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

Υλικά

  • 400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 gr ηλιέλαιο
  • 300 gr ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 500 gr γιαούρτι στραγγιστό 
  • 5 βανίλιες 
  • 2 φακ. Μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Χτυπάμε με το σύρμα σ’ένα μπολ το ηλιέλαιο και την ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τ’αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν.. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ένα μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε στους 180° για 40-45 λεπτά…..

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

Το βράζουμε για 10 λεπτά

Σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι και ζεστό το γλυκό.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Πηγή