Γεμιστό στήθος κοτόπουλο με πιπεριές και χαλούμι

Υλικά

  • 200 γρ. χαλούμι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το χαλούμι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια 1εκ.
  • Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι.
  • Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο και το βάζουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους.
  • Σε ένα ξύλο κοπής χαράσσουμε τα φιλέτα στη μέση και τα ανοίγουμε σαν ένα βιβλίο.
  • Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε δυο κουταλιές από το μείγμα μας μέσα στο κοτόπουλο. Το κλείνουμε ιδανικά με οδοντογλυφίδες για να αποφύγουμε να ανοίξει κατά το ψήσιμο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κοτόπουλα για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου 30×40 εκ. στρωμένο με μια λαδόκολλα και κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

Πηγή