Βρήκαμε το κόλπο που θα σώσει το κινητό σου αν πέσει στο νερό

Βούτηξες στην πισίνα με το κινητό στην τσέπη; Υπάρχει λύση. Ξέχνα το ρύζι και ψάξε για pet shop.

Το τι ακολουθεί, το ξέρεις πολύ καλά (ή, έστω, το φαντάζεσαι): πανικός, απελπισία, γοργές κινήσεις για να απομακρύνεις τα (πολλά) νερά από το εσωτερικό της συσκευής και, τέλος, τοποθέτησή του «καλύτερου φίλου σου» σε μια σακούλα γεμάτη ρύζι -κάπου είχες διαβάσει ότι η αγαπημένη λιχουδιά 1,4 περίπου δισεκατομμυρίων Κινέζων, λόγω της μοναδικής του ιδιότητας που έχει να απορροφά νερό και υγρασία, αποτελεί το το καλύτερο «γιατρικό» σε ανάλογες καταστάσεις.

 

«Αφού απομακρύνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε από το εσωτερικό του κινητού και αφήσετε τη συσκευή σας να στεγνώσει. Εν συνεχεία τοποθετείστε την στο εσωτερικό μιας σακούλας την οποία έχετε γεμίσει με άμμο για γάτες και κατόπιν κλείστε την αεροστεγώς» αναφέρει το σχετικό άρθρο του Gazelle.

Για πόσο καιρό θα πρέπει να παραμείνει το smartphone σου φυλαγμένο στο εσωτερικό της εν λόγω «συσκευασίας»; Πάντα με βάση τους ειδικούς, για τουλάχιστον 48 ώρες, διάστημα μέσα στο οποίο η άμμος θα κάνει «δουλίτσα» και θα γίνει ξεκάθαρο αν το κινητό σου, τελικά, γλίτωσε τα χειρότερα από το μακροβούτι ή αν υπέστη εν τέλει κάποια «ανήκεστη βλάβη».

Μη σου τύχει…

Πηγή