Βουτιά χωρίς τύψεις στη «μαγιονέζα» με αβοκάντο

Μια «μαγιονέζα» με αβοκάντο μπορεί να συνοδεύσει όλα τα λαχανικά, ωμά, βραστά ή ψητά και  πολλά άλλα φαγητά που ταιριάζουν με την κλασσική μαγιονέζα. Είναι ελαφριά και αέρινη, παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο με την κλασσική και δεν περιέχει αυγά αλλά ταχίνι.

Συνήθως φτιάχνουμε το κλασσικό dressing με ταχίνι, λεμόνι, σκόρδο και χλιαρό νερό, και πραγματικά, χάρηκα πολύ που τώρα έχω μια ακόμη εναλλακτική!

Άσε που έχω ενθουσιαστεί γιατί βρήκα άλλη μια χρήση για το αβοκάντο… Όχι πως δεν έχω βρει πολλές έως τώρα. Και έχω κι άλλες να μοιραστώ μαζί σας! Το αβοκάντο, βλέπεις, πάει παντού: στο πρωινό, στο βραδινό, στις σαλάτες ακόμα και στα γλυκά. Η απαλή και βουτυράτη υφή του μπορεί να ταιριάξει με όλα, αλμυρά και γλυκά. Επίσης είναι πολύ θρεπτικό. Και το αγαπάμε πολύ για όλους αυτούς τους λόγους!

Σέρβιρα την «μαγιονέζα» με αβοκάντο με διάφορα ψητά λαχανικά, τα οποία τα έψησα με την συνταγή για Τηγανιτές Πατάτες στον Φούρνο. Και έγιναν ανάρπαστα!

«Μαγιονέζα» με Αβοκάντο

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Μερίδες:   22-24 κουταλιές

Υλικά:

240 γρ. καθαρισμένο, ώριμο αβοκάντο

4 κουταλάκια χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι μουστάρδα Dijon

80-125ml (1/3 – ½ φλυτζάνι) ηλιέλαιο ή έλαιο αβοκάντο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε το αβοκάντο, τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα και τα πολτοποιούμε.

Με το μούλτι σε λειτουργία προσθέτουμε με αργή ροή το ηλιέλαιο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σφιχτό και κρεμώδες, αλλά αέρινο. Σταματάμε το μούλτι τακτικά ώστε να καθαρίζουμε τα τοιχώματα του μούλτι με μια σπάτουλα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Φυλάμε την «μαγιονέζα» με αβοκάντο για 2-3 μέρες στο ψυγείο, σε αεροστεγές σκεύος.

Πηγή