Βασιλόπιτα τέλεια εύκολη πεντανόστιμη !!!

Ας δούμε μια πραγματικά εύκολη γευστική και αρωματική βασιλόπιτα

Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • 2  1/2 φακελάκια μπέικιν (το 1 φακελάκι 20 γρ)
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλ  τσαγιού γάλα
  • 2 φλ  τσαγιού ζάχαρη
  • 5  φλ  τσαγιού αλεύρι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλ τσαγιού καρύδια
  • 1/2 φλ τσαγιού σταφίδες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή 30 cm.
  • Με το μίξερ, χτυπάμε μαζί τη μαργατίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας.
  • Με μία σπάτουλα μαζεύουμε από τα πλαϊνά τοιχώματα τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν, το γάλα  και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο.
  • Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα .
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά και για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με άχνη ή κρατάμε λίγη από τη ζύμη πριν την ψήσουμε και πριν ρίξουμε τις σταφίδες και τα καρυδιά στη ζύμη, προσθέτουμε αλεύρι στη ζύμη για να μπορεί να πλάθεται και την κεντάμε  (στολίζουμε) !

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva