Βασίλης Καλλίδης: Πίτσα σε τρεις παραλλαγές, μαργαρίτα, καλτσόνε και πεϊνιρλί!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα  στο Πρω1νό Πίτσα σε τρεις παραλλαγές, μαργαρίτα, καλτσόνε και πεϊνιρλί! Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση!

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 πακέτο μείγμα ζύμης για πίτσα -θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ, υπάρχουν πολλά
  • 15 γρ ελαιόλαδο
  • 200 γρ νερό

Για την σάλτσα:

  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • αλάτι και λίγο πιπέρι

Υλικά για την πίτσα μαργαρίτα:

  • 2 φλ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φλ γκούντα
  • 1/2 φλ ελιές μαύρες
  • 1/2 πακέτο μανιτάρια

Υλικά για το καλτσόνε:

  • 1,5 φλ γκούντα τριμμένο
  • 3-4 φετάκια ζαμπόν
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 4-5 μανιτάρια σε φετάκια

Υλικά για το εϊνιρλί:

  • 3 φλ κασέρι
  • 6 φετάκια παστουρμάς
  • 6 ροδέλες ντομάτας
  • 250 γρ κιμάς
  • 1/2 κρεμμύδι

Εκτέλεση για την πίτσα:

•Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει.

•Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή σάλτσα.

•Ανοίγουμε τη βάση της πίτσας, ένα φύλλο στρογγυλό η τετράγωνο.

•Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο φύλλο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην πιο κάτω σχάρα, στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Εκτέλεση για το καλτσόνε:

•Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει.

•Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή σάλτσα.

•Ανοίγουμε τη βάση του καλτσόνε, ένα φύλλο στρογγυλό.

•Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στο μισό φύλλο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Κλείνουμε το φύλλο στη μέση, σαν μισοφέγγαρο.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην πιο κάτω σχάρα, στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Εκτέλεση για το πεϊνιρλί:

•Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει.

•Βράζουμε τα υλικά της σάλτσας για περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια σφιχτή σάλτσα.

•Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.

•Ανοίγουμε τη βάση των πεϊνιρλί, δυο φύλλα στρόγγυλα.

•Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στα φύλλα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στο ένα κασέρι, παστουρμά και ντομάτα και στο άλλο κιμά και κασέρι.

•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην πιο κάτω σχάρα, στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Πηγή