Βασίλης Καλλίδης: Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι και φέτα!

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια φανταστική συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Αναφερόμαστε στις Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι και φέτα! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Υλικά:

  • 12 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 2 φλ φέτα

  • 2 φλ πλιγούρι
  • 2 κρεμμύδια στο χοντρό τρίφτη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμου
  • 7-8 κλαράκια μαϊντανό
  • 4-5 κλαράκια άνηθο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι. Αραδιάζουμε τις ντομάτες ανάποδα σε ένα ταψί. Αλέθουμε την ψίχα στο πολυμιξεράκι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό λάδι για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Βάζουμε στο φαγητό το αλατοπίπερο, τη μισή ποσότητα από την αλεσμένη ψίχα και 1 φλ νερό.

Σιγοβράζουμε τη γέμιση για 4-5 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις αραδιάζουμε στο ταψί και βάζουμε ενδιάμεσά τους τις πατάτες.

Ραντίζουμε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 40 λεπτά.

Πηγή