Αφράτα πανεύκολα Μπατόν σαλέ νηστίσιμα με γλυκάνισο

Αυτά τα μπατόν σαλέ γίνονται πολύ εύκολα και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε έναν γιορτινό μπουφέ.

Υλικά

  • 1 ποτήρι νερό (που έχουμε βράσει τον γλυκάνισο)
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
  • 1  και 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτήρι φουντούκια αλεσμένα
  • 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • Για γαρνίρισμα
  • λίγο χοντρό αλάτι ή μαυροσίσαμο  ή σουσάμι

Εκτέλεση

Βράζουμε ένα κουταλάκι σπόρους γλυκάνισου σε ένα φλιτζάνι νερό και  το σουρώσουμε.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό,  γλυκάνισο, το καλαμποκέλαιο, την λιωμένη μαργαρίνη,  το  αλάτι, και τα  αλεσμένα φουντούκια . Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.

Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.

Πλάθουμε τα κουλούρια σε σχέδια της επιλογής μας.

Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα γαρνίρουμε με ότι μας αρέσει και ψήνουμε στους 180 C για 30’ περίπου να ροδίσουν ελαφρά.

*Μπορούμε να τα αλείψουμε με ένα αυγό αν δεν τα θέλουμε να τα κάνουμε νηστίσιμα.

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva.gr