xotise4 (700 x 366)

Αυτός ο άντρας χώρισε μετά από 16 χρόνια. Δείτε τι είπε για την πρώην σύζυγό του.

Ο Gerald Rogers πήρε διαζύγιο μετά από 16 χρόνια γάμου. Αποφάσισε να γράψει δημόσια τις σκέψεις του στο Facebook:

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΑΜΟΥ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ:

Προφανώς, δεν είμαι ειδικός στις σχέσεις. Το διαζύγιο μου οριστικοποιείται αυτή την εβδομάδα και αυτό με κάνει να βλέπω από μια άλλη προοπτική τα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά…Έχοντας χάσει την γυναίκα που αγαπώ και έναν γάμο 16 χρόνων, ορίστε οι συμβουλές που εύχομαι να μου είχαν πει, όταν παντρευόμουν.

#1 Μην σταματήσετε ποτέ να φλερτάρετε. Μην σταματήσετε ποτέ να βγαίνετε ραντεβού. Ποτέ μην θεωρήσετε την γυναίκα σας δεδομένη. Όταν της ζητήσατε να σας παντρευτεί, υποσχεθήκατε, ότι θα είστε ο άντρας που θα προσέχει και θα προστατεύει την καρδιά της. Αυτός είναι ο πιο πολύτιμος και σημαντικός θησαυρός που θα σας εμπιστευτούν ποτέ. Εκείνη σας διάλεξε. Μην το ξεχάσετε ποτέ αυτό και μην επαναπαύεστε.

#2 Προστατέψτε την καρδιά σας. Όπως ακριβώς δεσμευτήκατε να προστατεύετε την καρδιά της γυναίκας σας, το ίδιο πρέπει να κάνετε και με την δική σας καρδιά. Αγαπήστε ολοκληρωτικά τον εαυτό σας, αγαπήστε τον κόσμο, αλλά αφήστε ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά σας στο οποίο θα υπάρχει μόνο η γυναίκα σας. Κρατήστε αυτό τον χώρο πάντα έτοιμο να υποδεχτεί την γυναίκα σας και μην αφήνετε κανέναν άλλον να εισχωρήσει σε αυτόν τον χώρο.

#3 Να ερωτεύεστε ξανά και ξανά. Θα αλλάζετε διαρκώς. Δεν θα είστε ο ίδιος άνθρωπος που ήσασταν, όταν παντρευτήκατε, ούτε σε 5 χρόνια θα είστε ο άνθρωπος που είστε σήμερα. Η αλλαγή θα έρθει και όταν έρθει θα πρέπει να διαλέγετε ξανά και ξανά ο ένας τον άλλον. Δεν είναι υποχρεωμένη να μείνει μαζί σου και αν δεν φροντίσεις την ίδια και την καρδιά της μπορεί να την δώσει σε κάποιον άλλον ή να σας αφήσει οριστικά έξω και μην μπορέσετε να ξαναμπείτε μέσα. Πάντα να παλεύετε να κερδίσετε την αγάπη της, όπως κάνατε όταν την φλερτάρατε.

#4 Πάντα να βλέπετε το καλύτερο σε εκείνη. Να εστιάζετε μόνο σε αυτά που αγαπάτε. Αυτό στο οποίο επικεντρώνεστε θα αυξηθεί. Αν επικεντρωθείτε στα σφάλματα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να βρείτε λόγους για να τσακώνεστε. Εστιάστε μέχρι να μην βλέπετε τίποτα άλλο, εκτός από αγάπη και ξέρετε χωρίς αμφιβολία, ότι είστε ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου, που αυτή η γυναίκα είναι σύζυγός σας.

#5 Δεν είναι δουλειά σας να την διορθώσετε ή να την αλλάξετε. Δουλειά σας είναι να την αγαπάτε, χωρίς να προσδοκάτε, ότι θα αλλάξει. Και αν αλλάξει, να αγαπάτε αυτό που θα γίνει.

#6 Να έχετε την πλήρη ευθύνη για τα συναισθήματά σας. Δεν είναι δουλειά της γυναίκας σας να σας κάνει ευτυχισμένους και ούτε μπορεί να σας κάνει λυπημένους. Είστε υπεύθυνοι για να βρείτε την δική σας ευτυχία και μέσω αυτού η χαρά και η αγάπη θα είναι διάχυτη στην σχέση σας.

#7 Ποτέ μην κατηγορείται την γυναίκας σας, αν νιώσετε θυμωμένος ή απογοητευμένος μαζί της. Ο θυμός οφείλεται σε κάτι που πυροδοτήθηκε μέσα σας. Πρόκειται για τα συναισθήματά σας και η ευθύνη είναι μόνο δική σας. Όταν νιώθετε αυτά τα συναισθήματα, πρέπει να κοιτάξετε μέσα σας και να βρείτε τι είναι πραγματικά αυτό που σας ενοχλεί. Νιώσατε έλξη για αυτή την γυναίκα, επειδή ήταν η πλέον κατάλληλη για να πυροδοτήσει όλα τα τραύματα των παιδικών σας χρόνων και να μπορέσετε να τα επουλώσετε. Όταν θεραπεύσετε αυτά τα τραύματα, δεν θα νιώθετε πια θυμωμένος ή απογοητευμένος με την σύζυγό σας.

#8 Επιτρέψτε στην σύζυγό σας απλά να υπάρχει. Όταν είναι λυπημένη ή στεναχωρημένη, δεν είναι δική σας δουλειά να το διορθώσετε, αλλά να σταθείτε στο πλευρό της και να ξέρει, ότι την υποστηρίζετε. Δώστε της να καταλάβει, ότι την ακούτε και ότι είναι σημαντική. Η γυναικεία ψυχολογία έχει πολλές μεταβολές και κατακλύζετε από συναισθήματα. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να παραμείνετε σταθεροί και δυνατοί, ώστε να νιώσει ασφάλεια η γυναίκα σας. Μην φεύγετε μακριά, όταν είναι αναστατωμένη. Να είστε παρόντες και δυνατοί και να την διαβεβαιώσετε, ότι δεν πρόκειται να πάτε πουθενά.

#9 Να κάνετε ανοησίες. Μην παίρνετε τον εαυτό πολύ στα σοβαρά. Γελάστε και κάντε και την σύζυγό σας να γελάει. Το γέλιο κάνει τα πάντα να φαίνονται ευκολότερα.

#10 Να γεμίζετε την ψυχή της κάθε μέρα. Μάθετε την γλώσσα αγάπης που μιλάει, τι είναι αυτό που την κάνει να νιώθει σημαντική, ξεχωριστή και αγαπημένη. Ζητήστε της να κάνει μια λίστα με τα 10 πράγματα που την κάνουν να αισθάνεται, ότι την αγαπούν και προσπαθήστε να πραγματοποιείται τα πράγματα που βρίσκονται στην λίστα καθημερινά.

#11 Να είστε παρόντες. Μην της δίνετε μόνο τον χρόνο σας, αλλά και την αγάπη, την προσοχή και την ψυχή σας. Φροντίστε να καθαρίζετε το κεφάλι σας από τα υπόλοιπα, όταν είστε μαζί της, ώστε η προσοχή σας να είναι ολόκληρη πάνω σε εκείνη. Να της συμπεριφέρεστε σαν να είναι ο πιο πολύτιμος άνθρωπος της ζωής σας, γιατί πολύ απλά είναι.

#12 Να εξερευνάτε μαζί την σεξουαλικότητά σας. Να την παρασύρετε με την δύναμη της αρσενικής σας παρουσίας και να διεισδύσετε στα βαθύτερα επίπεδα της ψυχής σας. Αφήστε την να λιώσει στην γυναικεία απαλότητα της, αφού ξέρει, ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί πλήρως.

#13 Μην είστε ηλίθιος…Και εσείς και η γυναίκα σας θα κάνετε λάθη. Προσπαθήστε να μην κάνετε πολύ μεγάλα λάθη και να μαθαίνετε από αυτά που έχετε ήδη κάνει. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι, απλά μην είστε ηλίθιοι.

#14 Δώστε της χώρο. Οι γυναίκες είναι πολύ καλές στο να δίνουν και να δίνουν και μερικές φορές χρειάζονται μια υπενθύμιση για να πάρουν τον χρόνο και τον χώρο τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Κάποιες φορές θα χρειαστεί να φύγει από το σπίτι και να κάνει κάτι που την ευχαριστεί και γεμίζει την ψυχή της. Και όταν νιώσει την ανανέωση που χρειάζεται θα γυρίσει πίσω, κάνοντας την ζωή σας ακόμα καλύτερη.

#15 Να είστε ευάλωτοι. Δεν χρειάζεται να έχετε όλα πάντα υπό έλεγχο. Να μοιράζεστε τους φόβους, τις ανησυχίες και τα συναισθήματά σας.

#16 Να είστε τελείως διαφανείς. Αν θέλετε να έχετε εμπιστοσύνη, πρέπει να είστε πρόθυμοι να μοιράζεστε τα πάντα και κυρίως τα πράγματα που δεν θέλετε να μοιραστείτε. Χρειάζεται κουράγιο για να αγαπάς ολοκληρωτικά και να μπορείς να ανοίγεσαι ολοκληρωτικά. Μέρος αυτής της διαδικασίας είναι να δώσετε την ευκαιρία στην γυναίκα σας να αγαπήσει κάθε πτυχή του εαυτού σας, ακόμα και την πιο σκοτεινή. Βγάλτε την μάσκα. Αν νιώθετε την ανάγκη να φοράτε μάσκα, όταν βρίσκεστε δίπλα και να δείχνετε τέλειος, τότε δεν θα καταφέρετε ποτέ να νιώσετε την πλήρη διάσταση της αγάπης.

#17 Μην σταματάτε ποτέ να μεγαλώνετε μαζί. Αν σταματήσετε από κοινού να δουλεύετε την σχέση σας, τότε θα ατροφήσει. Βρείτε κοινούς στόχους και όνειρα και δουλέψτε προς αυτή την κατεύθυνση.

#18 Μην ανησυχείτε για τα χρήματα. Τα χρήματα είναι ένα  παιχνίδι και θα πρέπει να δουλέψετε μαζί για να κερδίσετε. Βρείτε τρόπους, ώστε να κινητοποιηθείτε και οι δυο και να κερδίσετε.

#19 Να συγχωρείται αμέσως και να επικεντρώνεστε στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Μην αφήνετε το παρελθόν σας να σας κρατάει δέσμιους. Το να αγκιστρώνεστε στα προβλήματα του παρελθόντος είναι σαν μια άγκυρα που κρατάει τον γάμο σας και εσάς πίσω. Η συγχώρεση είναι ελευθερία. Κόψτε την άγκυρα και να επιλέγετε πάντα την αγάπη.

#20 Πάντα να διαλέγετε την αγάπη. Πάντα να διαλέγετε την αγάπη. Πάντα να διαλέγετε την αγάπη. Ουσιαστικά, αυτή είναι η μόνη συμβουλή που χρειάζεστε. Αν αυτή είναι η κατευθυντήρια αρχή που διέπει όλες τις σχέσεις σας, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να απειλήσει την ευτυχία του γάμου σας. Η αγάπη σας θα διαρκέσει για πάντα.

Ο γάμος δεν έχει να κάνει με το “ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.” Έχει να κάνει με την δουλειά. Και την δέσμευση να μεγαλώνετε μαζί και την θέληση να επενδύετε συνέχεια ο ένας στον άλλον. Μέσω αυτής της διαδικασίας θα έρθει και η ευτυχία.

Ο γάμος, όπως και η ζωή, έχει τα πάνω και τα κάτω του. Με το αγκαλιάσετε αυτούς τους κύκλους και την εμπειρία που εμπεριέχουν, θα σας βοηθήσει να έχετε γερά θεμέλια στον γάμο σας.

Αυτά είναι μαθήματα που έμαθα με τον δύσκολο τρόπο. Αυτά είναι μαθήματα που έμαθα πολύ αργά.

Η αλήθεια είναι, ότι μου άρεσε που ήμουν παντρεμένος και κάποια στιγμή θα ξαναπαντρευτώ και όταν γίνει αυτό, θα φροντίσω να χτίσω τόσο γερά θεμέλια που θα αντέξουν σε κάθε αντιξοότητα.

Αν το διαβάζετε αυτό και βρίσκετε σοφία στον πόνο μου, μοιραστείτε το με εκείνους τους νεαρούς συζύγους, που η καρδιά τους είναι ακόμη γεμάτη ελπίδες και με εκείνα τα ζευγάρια, που μπορεί να έχουν ξεχάσει πως είναι να αγαπάς. Κάποιος από αυτούς τους άντρες μπορεί να είναι όπως ήμουν εγώ και μπορεί, όταν τα διαβάσει αυτά να ξυπνήσει κάτι μέσα του και να γίνει ο άντρας που η γυναίκα του περιμένει τόσο καιρό.

Η γυναίκα που του είπε “Δέχομαι” και του εμπιστεύτηκε την ζωή της, περιμένει από αυτόν να εμφανιστεί.

Αν το διαβάζετε και ο γάμος σας δεν είναι ακριβώς όπως θα θέλατε να είναι, πάρτε όλη την ευθύνη που σας αναλογεί και υποσχεθείτε στον εαυτό να εφαρμόσετε αυτά τα μαθήματα πριν να είναι αργά.

Άντρες, αυτή είναι η ευθύνη σας: Δεσμευτείτε να είστε ένας επικός εραστής. Δεν υπάρχει καμία μεγαλύτερη πρόκληση και κανένα μεγαλύτερο έπαθλο. Η γυναίκα σας το αξίζει αυτό από εσάς.

Γίνεται ο τύπος του άντρα που η γυναίκα σας δεν μπορεί παρά να παινεύετε για εσάς.