Αυτός είναι o ιδανικός χρόνος για να ψήσεις το ψάρι χωρίς να σου στεγνώσει

Κανείς δεν γεννήθηκε ειδήμων στη μαγειρική και ούτε θα γίνει αν δεν την προσεγγίζει με κέφι και μεράκι.

Οι τεχνικές, τα μυστικάη γνώμη των ειδικών, οι αποτυχημένες προσπάθειες, τα σωστά εργαλεία είναι τα εφόδια για να φτάσει κανείς το δικό του «ιδανικό».

Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, σίγουρα η θέα ενός ψητού ψαριού θα σας συγκινεί.

Δεν είναι μόνο τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας ένα τόσο θρεπτικό πιάτο (η βιταμίνη D βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, η βιταμίνη A ενισχύει την άμυνά του, τα ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης. Τα ψάρια περιέχουν ακόμα φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ψευδάργυρο), είναι η γευστική εμπειρία που το κάνει ξεχωριστό.

Όταν κάποιος ασχολείται με την μαγειρική σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ξέρει ότι χρειάζεται να μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο διάστημα μέχρι να βρει τα «πατήματά» του: τις τεχνικές και τα «κόλπα» που χαρίζουν χωρίς κόπο ένα ικανοποιητικό γευστικό αποτέλεσμα.

Το ψητό ψάρι πολλοί αγάπησαν, το ψήσιμό του όχι τόσοι: γιατί αν δεν ξέρεις ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος, τότε το αποτέλεσμα πιθανότατα δεν θα σε αποζημιώσει.

Στην μαγειρική, η κλισέ ατάκα «δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» βρίσκει εφαρμογή στην εκτέλεση κάθε φαινομενικά περίπλοκης συνταγής.

Αν δεν έχεις γνωρίσει ακόμα την ζουμερή υφή ενός σωστά ψημένου ψαριού, ήρθε η στιγμή να την απολαύσεις.

Βρήκαμε τον ιδανικό χρόνο για να ψήσεις το ψάρι χωρίς να σου στεγνώσει.

Αν το ψάρι είναι φρέσκο και το ψήσεις στο σωστό χρόνο, η ποιότητα του αποτελέσματος είναι δεδομένη.

Στο έγκυρο γαστρονομικό site pandespani.com, αναφέρεται ο ιδανικός χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά για κάθε κιλό ψαριού (ανάλογα και με τον φούρνο). Αυτός ο χρόνος ισχυεί για όλα τα μεγάλα ψάρια με μερικές εξαιρέσεις: ψάρια όπως η σφυρίδα, ο ροφός, η πίγκα που έχουν πιο σφιχτό κρέας ψήνονται λίγο παραπάνω, 25-30 λεπτά ανά κιλό.

SOS: Αλατοπιπερώνετε καλά πριν το ψήσιμο και κατά την διάρκειά του δεν.. ενοχλείτε το ψάρι με άσκοπες κινήσεις!

Πηγή