σέλινο

Αυτά είναι τα απρόσμενα Οφέλη για την υγεία σας, αν τρώτε Σέλινο κάθε μέρα!

Το σέλινο είναι μακράν ένα από τα πιο υποτιμημένα λαχανικά. Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι τα τραγανά πράσινα κοτσάνια του είναι μόνο γεμάτο με νερό και δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό θρεπτικό όφελος. Ωστόσο, μια τέτοια παραδοχή δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια, επειδή το σέλινο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και όλα τα καλά πράγματα που χρειάζεται το σώμα μας για να παραμείνει υγιές.

Αντιφλεγμονώδες

Το σέλινο περιέχει μη αμυλούχους πολυσακχαρίτες οι οποίοι πιστεύεται ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες (υπεύθυνες για χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και η αρθρίτιδα). Επιπλέον, εκείνοι που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα, νόσο του Crohn, ή άλλα προβλήματα με φλεγμονές στο πεπτικό σύστημα, μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά από την κατανάλωση σέλινου, διότι τα αντιοξειδωτικά του χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών.

Βλάβες σε κυτταρικό επίπεδο

Περιέχει πάνω από μια ντουζίνα διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων φλαβονοειδή, βιταμίνη Κ και lunularin. Αυτές οι αντιοξειδωτικές θρεπτικές ουσίες βοηθούν να ανακουφιστείτε φυσικά από το οξειδωτικό στρες και βοηθούν το σώμα μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, παρέχοντας έτσι προστασία για τα κύτταρά μας και τα αιμοφόρα αγγεία.

Θερμοκρασία

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό και ηλεκτρολύτες ρυθμίζουν αποτελεσματικά τη θερμοκρασία του σώματος τόσο ενυδατώνοντάς το όσο και διατηρώντας το δροσερό το καλοκαίρι.

Έλκη

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ελκών στο στομάχι ή στο λεπτό έντερο, επειδή περιέχει ένα συγκεκριμένο είδος εκχυλίσματος αιθανόλης που προστατεύει το πεπτικό σύστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι το σέλινο αυξάνει σημαντικά τα ποσά της γαστρικής βλέννας στο βλεννογόνο του στομάχου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία κατά των ελκών.

Ουροποιητικό σύστημα

Το σέλινο διεγείpει την παραγωγή ούρων, ενώ βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων του ουρικού οξέος. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό βοήθημα στην πρόληψη και την καταπολέμηση της ουρολοίμωξης και άλλων βακτηριακών λοιμώξεων στο αναπαραγωγικό ή / και πεπτικό σύστημα.

Αδυνάτισμα

Με μόνο 10 θερμίδες ανά κοτσάνι είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες, φυσικό και πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επίσης, βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και σας χορταίνει γρήγορ

 

Πηγή