Αυστραλοί μαζεύουν ελιές με την πιο εκπληκτική πατέντα

Το μάζεμα της ελιάς είναι μία ιεροτελεστία χιλιάδων ετών στην Ελλάδα και ευρύτερα στις μεσογειακές χώρες. Η συγκεκριμένη περίοδο κατά την οποία οι γεωργοί συλλέγουν τον πολύτιμο καρπό της γης τους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ίδια την τοπική κοινωνία και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Οι ελιές είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία στην καθημερινή διατροφή του πληθυσμού, την οικονομική ευημερία αρκετών οικογενειών και βεβαίως πυρήνας της απόλυτης μεσογειακής διατροφής.

Κάθε χρονιά, χιλιάδες άτομα για μέρες διανύουν μια κουραστική περίοδο στα χωράφια που ονομάζεται συνήθως λιομάζωμα και απαιτεί υπομονή αλλά και τρόπο συλλογής των ελιών από τα δέντρα. Στην πάροδο των αιώνων έχει μετεξελιχθεί αμέτρητες φορές η διαδικασία λόγω του όγκου παραγωγής, των δυνατοτήτων των παραγωγών και φυσικά λόγω των επιτευγμάτων της τεχνολογίας.

Έχοντας δει πάρα πολλές φορές την απαιτητική διαδικασία του λιομαζώματος από κοντά, αίσθηση μας προκάλεσε το παρακάτω βίντεο που παρακολουθήσαμε στο διαδίκτυο και παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό τρόπο συλλογής των καρπών σε μαζική κλίμακα και απίθανο χρόνο!

Δείτε τι πατέντα βρήκαν οι γεωργοί στην μακρινή Αυστραλία:

Raccolta olive superintensivo

Gepostet von Industrie Mercuri Srl am Mittwoch, 27. September 2017

Raccolta olive superintensivo

Πηγή