Αρωματικό ξύδι εσπεριδοειδών για να καθαρίζετε το σπίτι σας

Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξτε σπιτικό, αρωματικό ξύδι σε λιγότερο από 3 λεπτά για να καθαρίζετε το σπίτι σας με οικολογικό τρόπο.

Υλικά: – φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ, λάιμ – λευκό ξύδι

Εκτέλεση:

1. Κανονικά θα έπρεπε να σας πω, ότι κόβουμε, τις φλούδες από τα φρούτα, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο και γεμίζουμε μέχρι πάνω με το ξύδι. Δεν είναι όμως και τόσο πρακτικός αυτός ο τρόπος οπότε θα σας πω τι κάνω εγώ…
Επειδή χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα από ξύδι καθημερινά, τα αγοράζω ανά 12, όσα χωράει δηλαδή μια κούτα. Οπότε για να φτιάξω το αρωματικό ξύδι αφαιρώλίγο από ένα μπουκάλι, το προσθέτω σε κάποιο άλλο, κόβω τις φλούδες από τα φρούτα (χρησιμοποιώ το peeler για ευκολία) και τις βάζω κατευθείαν μέσα στο μπουκάλι με το ξύδι.
Σε 2-3 μέρες είναι έτοιμο, αν και όσο το αφήνετε, τόσο πιο έντονη γίνεται η μυρωδιά. Τότε θα παρατηρήσετε, ότι θα έχει αλλάξει το χρώμα– ανάλογα τα φρούτα που χρησιμοποιήσατε. Μην ανησυχείτε, αν το χρησιμοποιήσετε αντί για μαλακτικόστα ρούχα, δεν βάφει. Εγώ συνήθως το αρωματικό ξύδι το χρησιμοποιώ για να καθαρίζω τα τζάμια, τους καθρέφτες, τις inox επιφάνειες (ειδικά σε κουζίνα και μπάνιο) και την επιφάνεια του πάγκου της κουζίνας.
Tips:
– Θα σας πρότεινα να μην το εφοδιάζετε με νέο ξύδι αλλά να φτιάξετε καινούργιοώστε να είναι πιο έντονη η μυρωδιά
– Αν το χρησιμοποιήσετε για μαλακτικό στα ρούχα, δεν αφήνει άρωμαεσπεριδοειδών αλλά αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε
Και εδώ μπορείτε να δείτε τη βοηθό μου επί το έργον.