Αποσμητικό και Ιδρώτας: Εξαφανίστε Άμεσα τα Σημάδια τους από τα Ρούχα Σας!

Δύο αναπάντεχα υλικά, που υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας, βοηθούν να εξαφανίσετε τα σημάδια που αφήνει το καλοκαίρι στα ρούχα σας!

Λατρεύετε το καλοκαίρι αλλά σίγουρα δεν λατρεύετε τα επίμονα κι αντιαισθητικά σημάδια που αφήνουν ο ιδρώτας και το αποσμητικό στα ρούχα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να εξαφανίσετε αυτούς τους λεκέδες εύκολα, γρήγορα κι αποτελεσματικά με μια μίνι-επιδρομή στα ντουλάπια της κουζίνας και το φαρμακείο του σπιτιού σας.

Αν ο λεκές είναι φρέσκος, το λεμόνι αποτελεί τον καλύτερο σας σύμμαχο: απλά διαλύστε το χυμό ενός λεμονιού σε 1/4 φλ. νερό και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, απλώστε το διάλυμα πάνω στο επίμαχο σημείο κι αφήστε το να δράσει για 1 ώρα προτού βάλετε το ρούχο για πλύσιμο. Δεν έχετε λεμόνι; Κανένα πρόβλημα! Στη θέση του, χρησιμοποιήστε 1/4 φλ. αμμωνία.

Το λεμόνι κάνει τα σημάδια από αποσμητικό ή ιδρώτα παρελθόν.

Αν ο λεκές είναι τόσο επίμονος που σας δημιουργεί πονοκέφαλο, η λύση στο πρόβλημα σας κρύβεται στην ασπιρίνη. Όχι, δε θα σας προτείνουμε να την πιείτε αλλά να την διαλύσετε σε 1/4 φλ. ζεστό νερό και να ρίξετε αυτό το διάλυμα πάνω στο λεκέ. Στην συνέχεια, αφήστε το μείγμα να δράσει για 3-4 ώρες, αφαιρέστε το και τρίψτε καλά το ρούχο με λίγο απορρυπαντικό προτού το βάλετε στο πλυντήριο. Αν πάλι, η ασπιρίνη εκλείπει από το σπίτι σας, τότε δεν έχετε παρά να την αντικαταστήσετε με μαγειρική σόδα.

Ακόμα και οι πιο επίμονοι λεκέδες θα νικηθούν με λίγο νερό κι μια ασπιρίνη.

Πηγή