Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα

Τα θηλώματα είναι ακαλαίσθητες μεταβολές στο δέρμα που οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους. Κάθε τύπος HPV επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά, ανάλογα με την ισχύ του ανοσοποιητικού του συστήματος. Ο τύπος του ιού που προκαλεί τα θηλώματα είναι σχετικά άκακος, ενώ άλλοι τύποι HPV μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες.

Τα θηλώματα, που οφείλονται σε ιό, μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε διαφορετικά σημεία του σώματος καθώς και να μεταδοθούν σε άλλους μέσω της άμεσης επαφής με το δέρμα τους. Υπάρχουν σήμερα πολλές συμβατικές θεραπείες για την απομάκρυνση των θηλωμάτων, όμως δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματικές και ίσως να μη λειτουργούν για όλους. Αν είστε ένας από εκείνους που δεν έχουν καταφέρει να απομακρύνουν τα θηλώματα χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες. Είναι οικονομικές, εύκολες στην εφαρμογή και, αν χρησιμοποιούνται συχνά, μπορούν να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην εξάλειψη των θηλωμάτων.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μία από τις πλέον χρησιμοποιούμενες σπιτικές θεραπείες στον κόσμο, χάρη στις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Το προϊόν αυτό, πέρα από το ότι κοστίζει πολύ λίγο, έχει ισχυρή επίδραση στα ακαλαίσθητα θηλώματα. Ωστόσο το ξύδι δεν σκοτώνει τον ιό που προκαλεί τα θηλώματα· η οξύτητά του επιτίθεται στο σαρκώδες μέρος από το οποίο αποτελείται το θήλωμα.

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο Βαμβάκι ή βαμβακερό πανί Τι πρέπει να κάνετε;

Βρέξτε το βαμβάκι με το ξύδι και εφαρμόστε απευθείας πάνω στο θήλωμα. Καλύψτε με ένα κομμάτι γάζα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, απομακρύνετε τη γάζα και επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε νύχτα για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα (μέσα σε μία με δύο εβδομάδες).

Φλούδες μπανάνας

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα 2

Οι μπανάνες είναι θαυμάσιες για την υγεία του δέρματος και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιέχουν ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που διαλύει τα θηλώματα.

Θα χρειαστείτε:

Τη φλούδα μίας μπανάνας Τι πρέπει να κάνετε;

Με ένα κουτάλι, ξύστε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας για να πάρετε το λευκό πολτό. Απλώστε τον πολτό αυτό απευθείας πάνω στο θήλωμα και πλύντε τα χέρια σας για να αποφύγετε την εξάπλωση του θηλώματος σε άλλα σημεία του σώματός σας. Επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βιταμίνη C

Η άμεση εφαρμογή βιταμίνης C στα θηλώματα μπορεί να συμβάλει στην εξόντωση του ιού που τα προκαλεί. Η θεραπεία αυτή είναι δημοφιλής εδώ και χρόνια, καθώς όσοι τη δοκίμασαν είχαν καλά αποτελέσματα.

Θα χρειαστείτε:

1 ταμπλέτα βιταμίνης C Γουδί Λίγο χυμό λεμονιού Τι πρέπει να κάνετε;

Σε ένα γουδί, λιώστε την ταμπλέτα της βιταμίνης C και προσθέστε λίγο χυμόλεμονιού για να φτιάξετε έναν πολτό. Απλώστε το μείγμα απευθείας πάνω στο θήλωμα, καλύψτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλαμβάνετε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα.

Βασιλικός

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα 3

Ο βασιλικός είναι ακόμα ένας θαυμάσιος τρόπος απομάκρυνσης των θηλωμάτων, ενώ καταπολεμά τον ιό που τα προκαλεί. Το βότανο αυτό είναι γνωστό για τις ισχυρές αντιικές του ιδιότητες, που έχουν ισχυρή δράση κατά των θηλωμάτων.

Θα χρειαστείτε:

1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό Γάζα ή επίδεσμο Τι πρέπει να κάνετε;

Πλύντε το βασιλικό και πολτοποιήστε τον. Απλώστε τον πολτό απευθείας πάνω στο θήλωμα και καλύψτε με έναν επίδεσμο ή μια γάζα, αφήνοντάς τον να δράσει όλη τη νύχτα.Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Πικραλίδα

Η πικραλίδα περιέχει ένα γάλα το οποίο είναι πραγματικά αποτελεσματικό κατά των θηλωμάτων. Αν μεγαλώνουν πικραλίδες στην αυλή ή στον κήπο σας, μη διστάσετε να τις χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε τα θηλώματα.

Θα χρειαστείτε:

1 πικραλίδα Επίδεσμο Τι πρέπει να κάνετε;

Αφαιρέστε την κορυφή της πικραλίδας και πάρτε το γάλα που περιέχεται στο βλαστό. Απλώστε το απευθείας πάνω στο θήλωμα και καλύψτε με έναν επίδεσμο.Χρησιμοποιείτε τη θεραπεία αυτή δύο φορές την ημέρα για να εξαλείψετε εντελώς τα θηλώματα.

Πηγή: newsone