Αν Φοβάστε ότι οι Αρτηρίες σας είναι Φραγμένες, απλά Πιείτε ΑΥΤΟ… Θα εκπλαγείτε με τα Αποτελέσματα!

Στο μέλλον η πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών ασθενειών δεν θα βρίσκεται στο φαρμακείο, αλλά στο ντουλάπι της κουζίνας σας ή στον κήπο σας.Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες!

Το ρόδι βρέθηκε ότι αποτρέπει την εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Atherosclerosis επιβεβαιώνει ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να εμποδίσει ή / και να αντιστρέψει την αρχική παθολογία που σχετίζεται με τη καρδιακή θνησιμότητα: η προοδευτική πάχυνση των στεφανιαίων αρτηριών που προκαλείται από τη συσσώρευση των λιπαρών υλικών είναι γνωστή ως αθηροσκλήρωση.

Σε ποντίκια με μια γενετική προδιάθεση για αυθόρμητο φράξιμο της στεφανιαίας αρτηρίας δόθηκε εκχύλισμα ροδιού μέσω πόσιμου νερού τους για δύο εβδομάδες, ξεκινώντας στις τρεις εβδομάδες ηλικίας. Παρά το γεγονός ότι η θεραπεία με ρόδι αύξησε τα επίπεδα της χοληστερόλης που συνδέεται με πολύ χαμηλής πυκνότητας σωματίδια λιποπρωτεϊνης, η θεραπεία μείωσε το μέγεθος των αθηροσκληρωτικών πλακών στον αορτικό κόλπο και μείωσε το ποσοστό των στεφανιαίων αρτηριών με αποφρακτικές αθηρωματικές πλάκες.

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι η θεραπεία με χυμό ροδιού είχε τα ακόλουθα ευεργετικά αποτελέσματα:

Μειωμένα επίπεδα του οξειδωτικού στρες Μειωμένη χημειοτακτική πρωτεΐνη μονοκυττάρων­1, ένας χημικός αγγελιοφόρος (χημειοκίνη) που σχετίζεται με φλεγμονώδεις διεργασίες εντός των αρτηριών. Μειωμένη συσσώρευση λιπιδίων στο καρδιακό μυ Μειωμένη διείσδυση μακροφάγων στον καρδιακό μυ Μειωμένα επίπεδα χημειοτακτικής πρωτεΐνης μονοκυττάρων­1 και ίνωση στο μυοκάρδιο Μειωμένη καρδιακή μεγέθυνση Μειωμένες ανωμαλίες του ΗΚΓ

Πώς μπορεί κάτι τόσο απλό όσο ένας χυμός φρούτων να αντιστρέψει τόσες πολλές πτυχές της στεφανιαίας νόσου ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύεται από την παραπάνω μελέτη; Η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο γεγονός ότι οι πρόγονοί μας, συν-εξελίχθηκαν με ορισμένα τρόφιμα (κυρίως φρούτα) για τόσο πολύ καιρό ώστε η έλλειψη επαρκών ποσοτήτων από αυτά τα τρόφιμα να προκαλέσει άμεσα επιδείνωση της λειτουργίας των οργάνων.

Πράγματι, ο βραβευμένος με Νόμπελ Linus Pauling υποστήριξε ότι η έλλειψη βιταμίνης C είναι μια βασική αιτία καρδιαγγειακών παθήσεων, λόγω του γεγονότος ότι τα ανθρωποειδή πρωτεύοντα και πρόγονοί μας είχαν όλο το χρόνο πρόσβαση σε φρούτα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ικανότητα να τη συνθέτουν. Πηγή