Αν έχετε στο σπίτι σας Απασμένα Πλακάκια και δεν ξέρετε πώς να τα καλύψετε τότε σας έχουμε μερικές λύσεις σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα αλλάξετε.

Τα πλακάκια παλιών σπιτιών είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα αφού πολύ συχνά τόσο η κατάσταση που βρίσκονται όσο και η αισθητική τους …επισκιάζουν οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση και αν επιχειρήσετε στον χώρο του μπάνιου και της κουζίνας. Στις περιπτώσεις λοιπόν που δεν θέλετε να επωμιστείτε το κόστος συνολικής αλλαγής τους, όπως και σε ενοικιαζόμενα σπίτια που δεν έχετε παρόμοια δυνατότητα, τα νέας γενιάς αυτοκόλλητα πλακάκια βινυλίου, είναι η …μαγική λύση.

Δεν έχουν καμία σχέση σε ποιότητα – αντοχή με απλά αυτοκόλλητα ή κάποια αντίστοιχα με την μορφή αυτοκόλλητης διαφανούς μεμβράνης που κυκλοφορούσαν στο παρελθόνκαθαρίζονται όπως ακριβώς και τα κανονικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τοίχους αλλά και δάπεδα και στην όλο και αναπτυσσόμενη αγορά του είδους, θα βρείτε ποικιλία τόσο σε μονόχρωμα όλων των αποχρώσεων όσο και σε πολύ όμορφα σχέδια με πιο εντυπωσιακά τα ethnic πολύχρωμα μοτίβα και σε όλες τις στανταρισμένες διαστάσεις, αντίστοιχες των κεραμικών.

 

Οι τιμές, για τα πλακάκια τοίχου,  ξεκινούν από 0,40euro/κομμάτι για την διάσταση 10Χ10, ενώ σε αρκετά καταστήματα – eshops θα βρείτε και συσκευασίες των 6 ή 8 κομματιών.

Για τα δαπέδου το κόστοςείναι περίπου διπλάσιο, αφού οι προδιαγραφές τους διαφέρουν, όπως είναιφυσικό, λόγω της ιδιαίτερης καταπόνησης που είναι κατασκευασμένα να αντέξουν σε σχέση με εκείνα για τοίχους.

 

Εκτός από τις περιπτώσεις που θέλετε να …κρύψετε παλιά ή φθαρμένα πλακάκια, τα αυτοκόλλητα βινυλίου είναι μια εξαιρετικά πρακτική λύση, γενικά, για να διακοσμήσετε το μπάνιο και την κουζίνα σας με την τοποθέτηση, ανά σημεία, κάποιων αυτοκόλλητων  πλακιδίων πάνω στα ήδη υπάρχοντα και αλλάζοντας έτσι την συνολική εικόνα ή τις αποχρώσεις που κυριαρχούν στον χώρο. 

Δείτε ενδεικτικά εδώ, στο decoration.gr, μια συνολική ανακαίνιση κουζίνας στην οποία περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση αυτοκόλλητων πλακιδίων.

Πηγή