Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τις ραγάδες

Εύκολα και οικονομικά από το σπίτι

Αν παρατηρήσετε ραγάδες στο σώμα σας, δεν είστε οι μόνες. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ραγάδες που τείνουν να εμφανίζονται στο στήθος, τους μηρούς, τους γοφούς και τον πισινό.

Όταν το δέρμα είναι υπερβολικά τεντωμένο, η κανονική παραγωγή του κολλαγόνου -η κύρια πρωτεΐνη που αποτελεί το συνδετικό ιστό του δέρματος-διαταράσσεται. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται ουλές που ονομάζονται ραγάδες. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι για να τις θεραπεύσουμε και αυτοί είναι οι παρακάτω.

Ενυδατώστε τακτικά την περιοχή με μια καλή ενυδατική κρέμα ή με έξτρα παρθένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Μην ξεχνάτε και την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού με νερό!

Κάντε ένα σπιτικό scrub με αλεσμένο καφέ και το ελαιόλαδο για την απολέπιση του δέρματος, αφήστε το για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Επίσης, γνωστή θεραπεία για τις ραγάδες είναι και η βιταμίνη Ε σε λάδι. Εφαρμόστε τη βιταμίνη Ε για τα σημάδια και κάντε μασάζ για περίπου 15 λεπτά, αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει την εμφάνιση των ραγάδων.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Πηγή