Αλμυρό κέικ με ελιές, καπνιστό ζαμπόν και τυρί Emmental

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 200 γρ αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι
  • 100 γρ ελιές
  • 150 γρ καπνιστό ζαμπόν
  • 100 γρ τυρί Emmental
  • μαϊντανό
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε μακρόστενη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα ή την βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.

Κόβουμε το ζαμπόν και το τυρί σε κύβους, τις ελιές στη μέση και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

Κτυπάμε με ένα μίξερ τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε το μείγμα στο φορμάκι

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.  Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν είναι έτυμο, εάν κολλήσει η ζείμη στο μαχαίρι μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά..

*Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε λιαστές ντομάτες, ψητά μανιτάρια, και φέτα.

Αναστασία Τ. για το idiva

artkulinaria.pl