Αγαπημένες Καριόκες από ..Ξάνθη !!!

Υλικά 

  • 150 γρ παντεσπάνι
  • 75 γρ γλάσσο
  • 50 γρ πραλίνα φουντούκι
  • 50 γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • 40 γρ κουβερτούρα υγείας λιωμένη
  • 75 γρ καρύδια
  • Λίγο σιρόπι αν χρειαστεί

 Για την επικάλυψη 2 κουβερτούρες με 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να λιώσουν και βουτάμε τις καριόκες

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το παντεσπάνι με το γλάσσο. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα καρύδια,ζυμώνουμε και αφού γίνει μια ζύμη που να πλάθεται με το χέρι,προσθέτουμε τα καρύδια σε μεγάλα κομμάτια  και ξανά ζυμώνουμε. Εάν η ζύμη τρίβεται και δεν πλάθεται προσθέτουμε λίγο σιρόπι ώσπου να δέσει . Πλάθουμε κορμούς σε φέτες διαμέτρου 10 εκατοστών. Κρυώνουμε στη συντήρηση. Κόβουμε τους κορμούς και αυτές στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχήμα μισοφέγγαρο . Επικαλύπτομαι με την  σοκολάτα και ακουμπάμε σε σχάρα να παγώσουν .

Καμπλίτσης. Παναγιώτης.‎

Πηγή