Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!!

Τα χέρια και τα πόδια μας μπορούν να μας δώσουν ένα εξαιρετικό ποσό πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του οργανισμού μας.

Έτσι και τα νύχια σας μπορεί να σας στείλουν προειδοποιήσεις ζωτικής σημασίας.

Αν ένα νύχι σας σπάσει μέσα στο δέρμα, τότε μπορεί να επιτρέπει σε βακτήρια να εισέλθουν στην πληγή και να προκαλέσουν μια επώδυνη λοίμωξη.

Σε τέτοιες σοβαρές περιπτώσεις , θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό. Αλλά αν έχουμε να κάνουμε με ελαφρύ πόνο ή με ερεθισμό, ή αν έχετε μόλις παρατηρήσει την ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στο σπίτι.

Παρακάτω θα δείτε απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθείτε για να θεραπεύσετε και να ανακουφίσετε τα νύχια σας.

1. Ενυδατώστε τα πόδια σας σε χλιαρό αλατισμένο νερό

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 2

Για να συμβάλετε στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων λοιμώξεων που προκαλούνται από ένα αναπτυσσόμενο νύχι του ποδιού, δοκιμάστε να καταπραΰνετε την περιοχή του πόνου με ζεστό αλατόνερο. Αυτό θα βοηθήσει να ανακουφίσει τον πόνο και το πρήξιμο, και θα μαλακώσει τα νύχια του ποδιού, έτσι ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα πιο αποτελεσματικά.

2. Χρησιμοποιήστε μια αντιβιοτική αλοιφή

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 3

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε ένα αναπτυσσόμενο νύχι του ποδιού είναι να προσπαθήσετε να εκτελέσετε χειρουργική επέμβαση μόνοι σας. Αποφύγετε την κοπή ή το τράβηγμα του νυχιού από το δέρμα. Δοκιμάστε να τρίψετε τα νύχια με μια αντιβιοτική αλοιφή για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης μιας σοβαρής λοίμωξης.

3. Φορέστε άνετα παπούτσια που δεν σας χτυπάνε

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 4

Το σημαντικότερο πράγμα για να διορθώσετε ένα αναπτυσσόμενο νύχι του ποδιού είναι να φορέσετε τα κατάλληλα παπούτσια, τα οποία να είναι κατασκευασμένα από μαλακά υλικά.

4. Κόψτε ίσια τα νύχια σας

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 5

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει και πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε για την υγεία των ποδιών σας. Πρώτα απ΄όλα, βεβαιωθείτε ότι κόβετε σωστά τα νύχια σας. Πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό νυχοκόπτη, και να κόβετε τα νύχια σας ίσια. Ποτέ καμπύλη, οι γωνίες των νυχιών σας!

5. Κόψτε τα νύχια στο σωστό μήκος

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 6

Αν κόβετε τα νύχια σας πολύ μικρά, αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο ώστε να μπουν μέσα στο δέρμα. Την επόμενη φορά που θα κόψετε τα νύχια σας, θυμηθείτε να τα αφήσετε λίγο μεγαλύτερα ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να μπουν στο κρέας.

6. Ακολουθήστε κανόνες καλής υγιεινής

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 7

Δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε ένα σαλόνι νυχιών για να κρατήσετε τα πόδια και τα δάχτυλά των ποδιών σας υγιή. Μπορείτε τακτικά να βυθίζετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με σαπούνι για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε απαλά τους κάλους με μια ελαφρόπετρα ή μια λίμα. Ενυδατώστε το δέρμα γύρω από τα νύχια με κρέμες και λοσιόν. Επίσης, δοκιμάστε μασάζ ποδιών για ανακούφιση από τον πόνο.

7. Ελέγξτε τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας εμφανιστούν

Έχετε πρόβλημα;;; Τα νύχια των ποδιών σας μπαίνουν μέσα στο δέρμα; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές!!! 8

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα πόδια σας.Όχι μόνο μπορείτε να εντοπίσετε ανώμαλη ανάπτυξη των νυχιών σας , αλλά μπορείτε επίσης να διαπιστώσετε νωρίς και άλλα προβλήματα που μπορεί να μην γνωρίζατε.. Για αυτό φροντίστε να ελέγχετε τακτικά τα πόδια σας για να ενημερώνεστε περισσότερο για το σώμα σας!! via