Έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια; Δείτε πως θα τα ξεφορτωθείτε με αυτό το πανέξυπνο κόλπο

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου, αλλά δυστυχώς μαζί μ’αυτό έρχονται και πολλά έντομα. Τα χειρότερα από αυτά είναι τα μυρμήγκια, τα οποία όποτε βρίσκουν ευκαιρία μπαίνουν στην κουζίνα μας.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να τα ξεφορτωθούμε χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε απεντόμωση. Δείτε το απλό κόλπο παρακάτω!

Συνήθως, δεν παρατηρούμε τα μυρμήγκια όταν είναι μόνα τους ή δυο δυο.

Είναι πολύ μικρά και αναζητούν φαγητό παντού – πολύ συχνά και στην ίδια μας την κουζίνα.

Δυστυχώς, τα δυο μυρμήγκια μπορεί πολύ γρήγορα να γίνουν ολόκληρη αποικία, καθώς τα μυρμήγκια επικοινωνούν μεταξύ τους για το πού υπάρχει φαγητό κι έτσι έρχονται όλα μαζί για να φάνε τα ψίχουλα από ψωμί, μπισκότα, τα φρούτα και την ζάχαρη

Ευτυχώς, αυτή η αγάπη τους για τα γλυκά είναι η αχίλλειος φτέρνα τους – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζάχαρη για να τα εξαφανίσετε.

Η ζάχαρη άχνη ή ένα απλό σιρόπι είναι τέλειος τρόπος για να τα διώξετε.

Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά χημικά, τα οποία θα σκοτώσουν τα μυρμήγκια.

Μια από τις πιο δημοφιλείς στρατηγικές είναι ο βόρακας και η ζάχαρη.

Ο βόρακας είναι ένα χημικό που το βρίσκουμε συχνά στα απορρυπαντικά για ρούχα, αλλά είναι χρήσιμο και για άλλα σημεία του σπιτιού.

Ο βόρακας είναι εξαιρετικά δηλητηριώδης για τα μυρμήγκια, αλλά σχετικά ασφαλής για τον άνθρωπο, ειδικά σε σύγκριση με τα περισσότερα εντομοκτόνα του εμπορίου.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό το χημικό είναι ανακατεύοντας το με ζάχαρη.

Ανακατέψτε μία ή δύο κουταλιές βόρακα με μισό φλιτζάνι ζάχαρη καλά και προσθέστε περίπου ενάμιση φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί η σκόνη.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα ή να το αποθηκεύσετε σε ένα βάζο. Προσοχή, μην ξεχάσετε να γράψετε τι έχει μέσα το βάζο!

Μόλις ετοιμάσετε το μίγμα σας, έχετε αρκετές επιλογές.

Κάποιοι το βάζουν μέσα σε μια διακοσμητική παγίδα για μυρμήγκια, όπως η παραπάνω, ενώ άλλοι απλά χρησιμοποιούν ένα πιάτο ή ένα καπάκι από μπουκάλι. Κάποιοι άλλοι έχουν δει καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας βαμβάκι.

Τα μυρμήγκια θα εντοπίσουν την τροφή, θα ενημερώσουν και τα υπόλοιπα να έρθουν προς το δηλητήριο και θα το κουβαλήσουν πίσω στην φωλιά τους.

Όποια μέθοδο κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε, βάλτε τις παγίδες σας σε σημείο από όπου περνάνε πολλά μυρμήγκια και περιμένετε να τις βρουν.

Το τελικό αποτέλεσμα; Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν από την κουζίνα σας!

Πηγή