Ένα τυράκι που μυρίζει Ελλάδα!!!

Υλικά

  • 4 λίτρα αγελαδινό γάλα
  • μισή κούπα ψιλό αλάτι
  • μία κ σ κοφτή ξινό
  • 5 λιαστές ντομάτες
  • μισή κούπα πιπεριές κομμένες κυβάκια διάφορα χρώματα
  • μια κουταλιά ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με το αλάτι. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ξινό διαλυμένο σε λίγο νερό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μη μας χυθεί. Με κεψέ το βάζουμε στο τουλπάνι μαζί με τη λιαστή, τη ρίγανη και τις πιπεριές να στραγγίζει για μισή ώρα. Το βγάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί. Είναι πολύ νόστιμο τηγανιτό με ρίγανη.

Ρούλα Καλογερή

Πηγή