Υλικά
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 αυγό
- 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 φάκελο μαγιά
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- Μια τσιμπιά ζάχαρη
- 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ζαμπόν σε φέτες
- Ενταμ φέτες τυρί κρέμα
Eκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη, την αφήνουμε να φουσκώνει με τα 7 πρώτα υλικά -την μαγια την διαλύουμε σε λίγο χλιαρό γάλα. Στη συνέχεια χωρίζω την ζύμη σε τρία μέρη. Ανοίγω τρία στρογγυλά φύλλα , βάζω σε κάθε φύλλο τυρί κρέμα, ζαμπόν σε πολύ λεπτές φέτες, τυρί σε φέτες σκεπάζω με το επόμενο φύλλο . Ξανά κάνω την ίδια διαδικασία , σκεπάζω με το τελευταίο φύλλο Βάζω ένα ποτήρι στο κέντρο και το κόβω σε 16 κομμάτια , στην συνέχεια το στριβω ένα κομμάτι δεξιά ένα αριστερά και βγαινει το σχέδιο αυτό !!!!! Αλείφω με γάλα , και ψήνω στους 170 °C για 30/35′
Katerina Mazonaki