Ένα γλυκόπικρο βίντεο με την κόρη να ανακοινώνει ξανά και ξανά πως είναι έγκυος στη μαμά της η οποία έχει Αλτσχάιμερ

Όταν τον περασμένο Ιανουάριο η Christine Stone ανακάλυψε πως είναι έγκυος και θα φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, ανυπομονούσε να μοιραστεί με όλους τα χαρμόσυνα νέα. Ωστόσο, υπάρχει κάποιος στην ζωή της, στον οποίο έχει ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της το νέο εκατοντάδες φορές και δεν είναι άλλος από την μητέρα της, Setsuko Harmon, που διαγνώστηκε με την νόσο Αλτσχάιμερ πριν περίπου οκτώ χρόνια.

«Της το λέω και μετά από δύο με πέντε λεπτά δεν το θυμάται. Είναι σαν να παρακολουθείς ένα παιδί το πρωί των Χριστουγέννων να ξυπνά και να βλέπει να δώρα του ξανά και ξανά και κάθε φορά να ενθουσιάζεται το ίδιο», λέει η 38χρονη γυναίκα.

Η Christine έχει βιντεοσκοπήσει δεκάδες από αυτές τις στιγμές, με την ίδια να ανακοινώνει στην 77χρονη μητέρα της πως περιμένει παιδί, τις οποίες συγκέντρωσε σε ένα βίντεο, που αναμφίβολα αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση. «Θέλω να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο σχετικά με την ασθένεια. Σίγουρα είναι πολύ γλυκό να βλέπω την μαμά μου να ενθουσιάζεται ξανά και ξανά, αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο λυπηρό», λέει η ίδια.

Όπως εξομολογείται η Christine, το να βλέπει την εξέλιξη της ασθένειας πάνω στην μητέρα της υπήρξε πολύ δύσκολο μέσα στα χρόνια. «Έχει μακροπρόθεσμη μνήμη αλλά η βραχυπρόθεσμη έχει επηρεαστεί πολύ. Όταν της λέω όμως για την εγκυμοσύνη, χαίρεται και χαμογελά κάθε φορά και ρωτάει πότε γεννάω. Είναι γλυκόπικρο και δύσκολο. Ευτυχώς ακόμη αναγνωρίζει εμένα και τον πατέρα μου, οπότε είμαι ευγνώμων», εξηγεί.

Πριν τέσσερα χρόνια η 77χρονη Setsuko διαγνώστηκε με καρκίνο στο τέταρτο στάδιο και οι γιατροί της έδινα έξι μήνες ζωής, το Αλτσχάιμερ όμως την βοήθησε, σύμφωνα με την κόρη της, να το ξεπεράσει.

«Λόγω των κενών μνήμης, δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε. Καταλάβαινε πως δεν νιώθει καλά κι έβλεπε πως χάνει μαλλιά, αλλά δεν καταλάβαινε ότι ήταν άρρωστη. Νομίζω πως αυτό ακριβώς την βοήθησε να αναρρώσει, αφού πάντα είχε καλή διάθεση και χαμογελούσε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Βασικά, για την ίδια, όντως δεν συνέβαινε τίποτα», λέει η κόρη της.

«Τώρα ανυπομονώ να γνωρίσει την κόρη μου. Δεν περιμένω να την θυμάται αλλά ξέρω πώς κάθε φορά που θα την συναντά θα ενθουσιάζεται το ίδιο. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα δεν είναι, αφού κάθε φορά θα την γνωρίζει από την αρχή και θα χαίρεται πολύ», καταλήγει η Christine.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή