Ένας παράδοξος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Αν έχετε πειστεί ότι κρέμες, οροί και λοιπές πανάκριβες θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα, ίσως υπάρχει κάτι πολύ φθηνότερο που μπορεί να είναι εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικό

Κυρίως για τον γυναικείο πληθυσμό, αυτή η εποχή -της πρώτης ζέστης, της πρώτης ελαφριάς ζακέτας, ίσως και του πρώτου σορτς- σηματοδοτεί την απαλλαγή από τον Νο1 βραχνά του χειμώνα, τα καλσόν. Η πρώτη αίσθηση ελευθερίας από μάλλινες ή νάιλον κάλτσες και από μπότες και στενά χειμωνιάτικα παπούτσια είναι απερίγραπτη, μέχρι τη στιγμή που ο καθρέφτης θα υπενθυμίσει έναν άλλον βραχνά, ίσως μεγαλύτερο από τις κάλτσες. Χμ, τώρα ίσως τα καλσόν δεν φαίνονται και τόσο εχθρικά…

Ο δεύτερος βραχνάς ακούει στο όνομα κυτταρίτιδα και παρά τις προσπάθειες των bodylove κινημάτων να απαλλάξουν τις γυναίκες από αυτή την -χωρίς λόγο- ενοχή για το σώμα τους, είναι ο λόγος που κάθε άνοιξη -και σύμφωνα με στατιστικές των τελευταίων ετών- αυξάνεται σε ποσοστό άνω του 60% η αγοραστική ζήτηση για κρέμες, ορούς και κάθε είδους βοήθεια που μια γυναίκα μπορεί να ζητήσει για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Φυσικά όλα αυτά και ενώ είναι γνωστά δύο πράγματα αναφορικά με αυτή την… καταπολέμηση: 1) Ότι η κυτταρίτιδα και η δημιουργία της έχει ήδη συνδεθεί επιστημονικά με την παραγωγή οιστρογόνων (άρα είναι ελάχιστες οι γυναίκες που δεν ταλαιπωρούνται από αυτήν) και 2) ότι πρόκειται για κάτι το οποίο θα πολεμάει μια γυναίκα για πάντα, κυρίως με ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση.

Πρόκειται για ένα γάντι -κάπως εξωτικής προέλευσης-, το οποίο αν αντικαταστήσει το παραδοσιακό σφουγγάρι του αφρόλουτρου, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα προβληματικά σημεία.

Και μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα προϊόντα, χωρίς τις παραμέτρους της άσκησης και της διατροφής, κυρίως στις ενοχές τους κάνουν καλό (αυτές τις οποίες ο ακτιβισμός προσπαθεί να εξαφανίσει), όμως φαίνεται ότι υπάρχει και κάτι ακόμη, που όντως έχει αποτέλεσμα, δεν κοστίζει περισσότερο από ένα καλό σφουγγάρι σώματος και κυρίως δεν είναι αγγαρεία το να το χρησιμοποιείς σχετικά συχνά. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του New York Magazine πρόκειται για ένα γάντι -κάπως εξωτικής προέλευσης-, το οποίο αν αντικαταστήσει το παραδοσιακό σφουγγάρι του αφρόλουτρου, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στα προβληματικά σημεία.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ πρόκειται για το ειδικό γάντι που χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες στα χαμάμ για να τρίβουν κατά τη διάρκεια του λουτρού τα ταλαιπωρημένα μέλη του σώματος των λουομένων. Διπλής όψης με ύφασμα από βισκόζη και άγρια πλευρά για τα προβληματικά σημεία θεωρείται ότι απομακρύνει αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αποκαθιστώντας τη λεία όψη της επιδερμίδας. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, το μπάνιο με το συγκεκριμένο γάντι θεωρείται ότι αποτρέπει την εσωτερική τριχοφυία, αυτή την επώδυνη κατάσταση, όπου τρίχες -ειδικά από σημεία που έχουν έρθει σε επαφή με το ξυράφι- φύονται προς το εσωτερικό της επιδερμίδας, κάποτε δημιουργώντας ακόμη και σπυράκια και μολύνσεις.

Ακόμη κι αν το γάντι του χαμάμ πέφτει λίγο μακριά, στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά παρόμοια, τα οποία θεωρούνται αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτού που οι διαφημιστές λατρεύουν να αποκαλούν «φλοιό πορτοκαλιού». Αν, μάλιστα, ανήκετε στην κατηγορία γυναικών που δεν έχετε πειστεί για την αποτελεσματικότητα διάφορων πανάκριβων θεραπειών, κρεμών, ορών και λοιπών σκευασμάτων και αν βρίσκεστε ήδη είτε σε διαδικασία πλήρους αποδοχής της εικόνας του γυναικείου σώματος, όπως πραγματικά είναι, είτε στην αντιμετώπιση του ζητήματος με αλλαγή της φιλοσοφίας ζωής (άσκηση – διατροφή που λέγαμε πιο πάνω), αυτή ίσως να είναι η ανακάλυψη του φετινού καλοκαιριού.

Με στοιχεία από το The Cut Πηγή