Ένας κρυφός παράδεισος μόλις 1 ώρα από την Αθήνα που είναι άγνωστος σε όλους

Συνήθως όταν μιλάμε για επίγειους παραδείσους 1 ώρα από την Αθήνα… το μυαλό μας πάει στα γνωστά και χαρακτηριστικά μέρη!

Δηλαδή, Ψάθα, Αλεποχώρι, Αίγινα, Αγκίστρι, Λουτράκι,Χαλκίδα κλπ. Εγώ σήμερα θα σας μιλήσω για κάτι διαφορετικό. Θα σας μιλήσω για μία περιοχή που έχει πραγματικά καταπληκτικά νερά για μπάνιο και ψάρεμα είναι ένα πάμφθηνο μέρος και μοιάζει πάρα πολύ με τα νησάκια στις Μαλδίβες.

Ναι δε σας κάνω πλάκα υπάρχει τέτοιο μέρος και δεν είναι πάνω από 1 h από την Αθήνα. Μάλιστα το συγκεκριμένο μέρος έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να το ανακαλύπτουν σε ένα site και εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο. Είναι αυτό που λέμε ότι μερικές φορές έχουμε τον παράδεισο στα πόδια μας αλλά τον αγνοούμε.

Σήμερα λοιπόν από το travelstyle.gr θα σας παρουσιάσω μία περιοχή που ακριβώς δίπλα της υπάρχουν τεσσερα καταπληκτικά νησάκια που για τους πολλούς είναι άγνωστα και ανεξερεύνητα.

Τα τέσσερα μικρά νησάκια της, Νησί των Ονείρων, Κολοκύθι, Αγία Τριάδα και Ασπρονήσι προσφέρονται για ψάρεμα και ημερήσιες κρουαζιέρες. Και είναι δίπλα από την Ερέτρια!!!

Μαγευτικά, μικρά νησάκια με ρηχά νερά, πλούσιος βυθός με μεγάλη διαύγεια και ατέλειωτη εναλλαγή χρωμάτων συνθέτουν το σκηνικό ενός μικρού παραδείσου. Τα τέσσερα μικρά νησάκια της, Νησί των Ονείρων, Κολοκύθι, Αγία Τριάδα και Ασπρονήσι προσφέρονται φυσικά και για ατέλειωτες βουτιές.

Το νησάκι Ασπρονήσι έχει σχήμα καρδιάς, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία και το  εκτιμούν ιδιαιτέρως οι δύτες, λόγω του βυθού του.

Πρόκειται για μαγευτικά, μικρά νησάκια με ρηχά νερά, πλούσιο βυθό με μεγάλη διαύγεια και ατέλειωτη εναλλαγή χρωμάτων, τα οποία συνθέτουν το σκηνικό ενός μικρού παραδείσου που μπορείτε να απολαύσετε.

Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου (6ος-5ος αιώνας π.Χ.). Μετέπειτα όμως έπαψε να θεωρείται σημαντικός οικισμός και σταδιακά ερημώθηκε. Στα νεώτερα χρόνια, μετά την καταστροφή των Ψαρών, ιδρύθηκε κωμόπολη στη θέση της αρχαίας πόλης αρχικά με το όνομα Νέα Ψαρά, αλλά μετά συνέχισε να αποκαλείται με το όνομα Ερέτρια.

Σήμερα αποτελεί σημαντικό λιμένα πορθμειακής γραμμής με τον λιμένα Ωρωπού (Αττικής), και συνδέεται οδικώς με τη Χαλκίδα και νότια με το Αλιβέρι. Ως παραθαλάσσια πόλη διαθέτει ταβέρνες και πολλά σημεία ψυχαγωγίας και διασκέδασης, μεταξύ των οποίων και το λεγόμενο «νησί των ονείρων» που τη δεκαετία του ’60 ήταν διάσημο τουριστικό θέρετρο.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της σύγχρονης πόλης, όπου πολλά αξιόλογα ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

Στην Ερέτρια θα πάτε είτε μέσω της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού-Ερέτριας είτε περνώντας από την καινούργια γέφυρα της Χαλκίδας.

Παρακάτω σας έχω και δύο βίντεο. Το ένα αφορά τα δίδυμα νησάκια που βυθίζονται και το άλλο το νησάκι σε σχήμα καρδιάς το Ασπρονήσι. Απολαύστε τα….

Το σπάνιο φαινόμενο του Ευρίπου κάνει «τέχνη» και μας χαρίζει τα παραδεισένια δίδυμα νησάκια που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω drone βίντεο.

 

Δυο νησάκια που το πρωί υπάρχουν και το απόγευμα εξαφανίζονται! Περιβάλλονται από διάφανα τιρκουάζ νερά και βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη της Ερέτρειας.

Απολαύστε το υπέροχο βίντεο… και την πτήση!

Πηγή