Ο θάνατος της άτυχης Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος - Σύρθηκε μέχρι τη σκάλα

Ο θάνατος της άτυχης Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος – Σύρθηκε μέχρι τη σκάλα

Άλυτο παραμένει το μυστήριο του θανάτου της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη, η οποία βρέθηκε νεκρή στο φωταγωγό της πολυκατοικίας, όπου διέμενε μαζί με την μητέρα και τον πατριό της στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι. Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι είναι μία από τις πιο περίεργες υποθέσεις. Παρόλο που όλα τα στοιχεία, ακόμη και το πόρισμα του ιατροδικαστή, δείχνουν αυτοκτονία νέα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπλέκουν τη υπόθεση. Φίλη της Μαρίας αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της φοιτήτριας, ενώ υποστήριξε πως ο πατριός της την κακοποιούσε.

Το πόρισμα Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει πως ο θάνατος της Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος. «Το ένστικτο επιβίωσης την έκανε να συρθεί προς την σκάλα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πέθανε όμως σε σημείο που δεν ήταν ορατό το σώμα της από άλλους ορόφους. Ακόμη και ο αστυνομικός που ερεύνησε τον ακάλυπτο χώρο μετά την καταγγελία για την έντονη δυσοσμία της αποσύνθεσης, δεν την είδε από τους άλλους ορόφους και χρειάστηκε να κατέβει εκεί για να την εντοπίσει.» αποκαλύπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση του θανάτου της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη, εξηγώντας την 6ήμερη καθυστέρηση στον εντοπισμό της.

Στελέχη της Ασφάλειας Αττικής που πήγαν στην πολυκατοικία του Παγκρατίου για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν εντόπισαν στοιχεία που να αναδεικνύουν υποψία εγκληματικής ενέργειας, ούτε ακόμα περίπτωση μεταφοράς του σώματός της, υποστηρίζοντας ότι τα πτωματικά υγρά αποσύνθεσης εντοπίστηκαν μόνο στο σημείο θανάτου της.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς, που προέβη στη νεκροψία-νεκροτομή, ο οποίος διαπίστωσε τραύματα που συνάδουν με τη πτώση της από μεγάλο ύψος. Δεν εντοπίστηκαν ίχνη στραγγαλισμού, ίχνη πάλης, ούτε γενετικό υλικό άλλου ατόμου στα νύχια της, που να προσδιορίζουν εμπλοκή δεύτερου προσώπου στον θάνατό της.

«Την κακοποιούσε ο πατέρας της» Η φίλη της Μαρίας μιλώντας στο «Ε», ανέφερε πως η νεαρή κοπέλα κακοποιούνταν από τον πατριό της, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν ξέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Σίγουρα κάποια κακοποίηση θα δεχόταν από την οικογένειά της και συγκεκριμένα από τον πατριό της. Τώρα τι είδους κακοποίηση δεν ξέρω, ξέρω ότι τσακώνονταν πάρα πολύ. Ναι, κακοποιούνταν στο σπίτι και μάλιστα από τον πατριό της. Από εκεί και πέρα τι είδους κακοποίηση, περαιτέρω δεν ξέρω πραγματικά», δήλωσε.

Μάλιστα, εμφανίστηκε σίγουρη πως η 21χρονη κοπέλα δεν θα προσπαθούσε ποτέ να αυτοκτονήσει.

«Η Μαρία είναι εντελώς μυγιάγγιχτη. Ήταν ένας άνθρωπος που για ο,τιδήποτε πρόσεχε τον αυτό της… Φοβόταν, ήταν λίγο υπερβολική στο θέμα υγείας της. Δεν είχε δύναμη να το κάνει. Ξέρω ότι δεν θα έπεφτε ποτέ. Είμαι 1000 τα εκατό σίγουρη», υποστήριξε, ισχυριζόμενη πως η Μαρία δεν ήταν ικανή να ανέβει στο σημείο από το οποίο έπεσε, εξαιτίας του προβλήματος που είχε στο πόδι. Το ίδιο είχαν πει και οι συγγενείς της όταν βρέθηκε η σορός της Μαρίας στον ακάλυπτο χώρο.

Δεν άφησε τίποτα…Είναι τυχαίο που δεν άφησε ούτε ένα σημείωμα;», υπογράμμισε και συνέχισε, λέγοντας:

«Η Μαρία δεν έπεσε, η Μαρία μπορεί να τσακώθηκε με κάποιον, δεν ρίχνω ευθύνες κάπου, σίγουρα τσακώθηκε με κάποιον. Κάποιος την έριξε από εκεί μόνο για να φανεί αυτοκτονία. Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί από τον Ιατροδικαστή, δεν έχω μιλήσει, δεν έχω έρθει σε επαφή, αλλά πραγματικά η Μαρία δεν έχει αυτοκτονήσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Ερωτική απογοήτευση Από τις καταθέσεις φίλων της άτυχης Μαρίας, προκύπτει η πρόθεσή να δώσει τέλος στη ζωή της, όπως και η έντονη απογοήτευση που την είχε κατακλύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι που την είχε κάνει να παραμελεί την εμφάνισή της και να μένει κλεισμένη στο σπίτι κλαίγοντας συνέχεια. Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση φίλης της, την οποία η Μαρία επισκέφθηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας, με την 21χρονη να κλαίει σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το σύνολο των καταθέσεων που έχουν λάβει οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το άτυχο κορίτσι είχε ερωτική απογοήτευση και αισθανόταν περιορισμένη στις εξόδους της και καταπιεσμένη από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως συνηθίζουν να νομίζουν τα κορίτσια της ηλικίας της.

Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από το 23χρονο αγόρι με το οποίο έως και τον περασμένο Απρίλιο είχε σχέση η Μαρία. Ο νεαρός κατέθεσε λεπτομέρειες για την σχέση του μαζί της, πότε την είχε δει για τελευταία φορά και πότε της ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψουν καθώς βρήκε ανταπόκριση από άλλη κοπέλα με την οποία ήθελε να συνάψουν σχέση.

Από τότε όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, η Μαρία αισθάνθηκε πως την είχαν απορρίψει, εκδηλώνοντας έντονα την απογοήτευση της, η οποία ήταν ορατή και στην εμφάνισή της. Το μοναδικό στοιχείο για το οποίο οι αστυνομικοί εκφράζουν μία απορία είναι το γεγονός πως η 21χρονη είχε μαζί της το κινητό τηλέφωνο κατά την μοιραία πτώση, κάτι που δεν συνηθίζεται και για τυπικούς λόγους έχουν ζητήσει την άρση απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια κλήση ή sms, που κλόνισε την άτυχη κοπέλα ενδεχομένως και να επίσπευσε την απόφασή της να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το παρελθόν μέλους της οικογένειας το οποίο είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων, ενώ ερευνούν και την περίπτωση κακοποίησής της, χωρίς προς το παρόν να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να την επιβεβαιώνει.