Άντρας που έκανε μεταμόσχευση προσώπου βλέπει μετά από λίγο καιρό το εκπληκτικό αποτελέσμα

Το νέο πρόσωπό του είδε την Παρασκευή για πρώτη φορά ένας νέος άνδρας στην Μινεσότα, μετά την πολύπλοκη και δύσκολη μεταμόσχευση προσώπου στην οποία είχε υποβληθεί.

Αντικρίζοντας τον εαυτό του σε έναν καθρέφτη, ο Αντι Σάντνες, ο οποίος ακόμη δεν μπορεί να μιλήσει, έγραψε σε ένα χαρτί: “Πολύ καλύτερο από τις προσδοκίες μου”.

Η τραγική περιπέτεια του νέου άνδρα άρχισε το 2006 όταν, υποφέροντας από βαριά κατάθλιψη και μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο με καραμπίνα. Η σφαίρα διέλυσε το πρόσωπό του από την μύτη και κάτω.

Οταν μετά από μακρόχρονη νοσηλεία οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ο Αντι Σάντνες δεν είχε στόμα, μάγουλα, σαγόνι και μύτη.

Η απίθανη ιστορία του Andy ξεκίνησε το 2006 όταν παραμονές Χριστουγέννων, έχοντας μεθύσει και σε βαθειά κατάθλιψη, αποφάσισε να αυτοπυροβοληθεί με καραμπίνα. Πάτησε τη σκανδάλη, με την κάννη στραμμένη κάτω από το πηγούνι του.

Η απόπειρα αυτοκτονίας απέτυχε και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το πρόσωπο του ουσιαστικά διαλυμένο από την σφαίρα.

Δείτε το βίντεο

Ο Αντι είχε υποβάλει υποψηφιότητα προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου, μια διαδικασία δύσκολη και με αμφίβολα αποτελέσματα. Επρεπε να περάσουν δέκα βασανιστικά χρόνια ώσπου να βελτιωθούν οι επιστημονικές συνθήκες αλλά και αν βρεθεί ο κατάλληλος δότης.

Η ειρωνεία ήταν ότι ο δότης ήταν  αυτός ένας άνδρας που αυτοκτόνησε. Η σύζυγός του, έγκυος στο παιδί τους σεβάστηκε την επιθυμία του άνδρα της να δοθούν τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Επί 56 ώρες, 60 γιατροί, νοσοκόμοι και αναισθησιολόγοι εργάστηκαν για τοποθετηθεί στο διαλυμένο του Αντι, το σαγόνι, τα μάγουλα και η μύτη του νεκρού δότη.

Μετά από αρκετούς μήνες θεραπείας, όπου κυριαρχούσε ο φόβος μήπως ο οργανισμός του Αντι αποβάλει το μόσχευμα ως ξένο σώμα, ο Αντι μπόρεσε να αντικρίσει το καινούργιο πρόσωπό του.

Πηγή