Βασιλόπιτα τέλεια εύκολη πεντανόστιμη !!!

Ας δούμε μια πραγματικά εύκολη γευστική και αρωματική βασιλόπιτα

Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 5 αυγά
  • 2  1/2 φακελάκια μπέικιν (το 1 φακελάκι 20 γρ)
  • 2 βανίλιες

  • 1 φλ  τσαγιού γάλα
  • 2 φλ  τσαγιού ζάχαρη
  • 5  φλ  τσαγιού αλεύρι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 φλ τσαγιού καρύδια
  • 1/2 φλ τσαγιού σταφίδες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις.
  • Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή 30 cm.
  • Με το μίξερ, χτυπάμε μαζί τη μαργατίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας.
  • Με μία σπάτουλα μαζεύουμε από τα πλαϊνά τοιχώματα τη μαργαρίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε μέσα τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν, το γάλα  και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο.
  • Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα .
  • Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά και για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με άχνη ή κρατάμε λίγη από τη ζύμη πριν ρίξουμε τις σταφίδες και τα καρυδιά, προσθέτουμε αλεύρι για να μπορεί να πλάθεται και τη στολίζουμε !

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments