Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κεσεδάκι των 200γρ. γιαούρτι αγελαδινό (χωρίς πέτσα)
  • 250 γρ. σπορέλαιο ή 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • 2-3 κουτ. της σούπας κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Για το άλειμμα

  • Κρόκος ενός αυγού

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αλάτι. Ζυμώνουμε λίγο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Για τη γέμιση

Σε ένα πιάτο τρίβουμε το τυρί με το χέρι ή το πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και το αυγό, ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη, κόβουμε στρογγυλά με μια κούπα. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγη γέμιση, διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τις άκρες. Και επαναλαμβάνουμε.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments