Τορτελίνι με 5 τυριά, προσούτο και μανιτάρια!

Σήμερα θα φτιάξουμε τορτελίνι με 5 τυριά στον φούρνο με μανιτάρια και προσούτο. Σε μια προσπάθεια μας να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα και να ζήσουμε μια εμπειρία ζυμαρικών που συνδυάζετε υπέροχα με τα τυριά.

Τι θα χρειαστείς

  • 1 πακέτο τορτελίνι 5 τυριά
  • 100γραμ. προσούτο
  • 120γραμ. φρέσκα μανιτάρια

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο κρέμα γάλακτος light
  • Μοσχοκάρυδο
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις

 

Ξεκινάμε βράζοντας τα τορτελίνι μας. Αφήνουμε τα τορτελίνι να βράσουν λιγότερο χρόνο από τον αναγραφόμενο στην συσκευασία. Δηλαδή κανονικά θέλουν 13-14 λεπτά αλλά εμείς θέλουμε να είναι λίγο σκληρά γιατί θα τα βάλουμε στον φούρνο να μαλακώσουν. Δηλαδή θα τα βράσουμε γύρω στα 5 λεπτά. Όσο βράζουν τα τορτελίνι θα φτιάξουμε μια ελαφριά λευκή σάλτσα με κρέμα γάλακτος και θα σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια μας ώστε να περιχύσουμε μετά τα τορτελίνι για τον φούρνο. Θα κόψουμε τα μανιτάρια μας απλά στην μέση.

Όταν ζεσταθεί καλά το λάδι θα σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με μια σκελίδα σκόρδο. Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε μέσα τα τορτελίνι. Θέλουμε να κρατάνε και λίγο νεράκι από το βράσιμο τους μέσα στο ταψάκι μας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Έχουμε αφήσει την κρέμα να δέσει ελαφρώς περίπου 5 λεπτάκια μαζί με τα μανιτάρια και έπειτα θα αποσύρουμε από την φωτιά και θα προσθέσουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο που ταιριάζει υπέροχα. Περιχύνουμε τα τορτελίνι με την κρέμα γάλακτος.

Τώρα δύο τελευταία βήματα πριν βάλουμε τα τορτελίνι στον φούρνο. Θα βάλουμε λοιπόν λίγο προσούτο και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα για να κάνει έτσι και μια πιο τραγανή κρούστα. Είμαστε έτοιμη να βάλουμε τα τορτελίνι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Τα τορτελίνι με 5 τυριά, προσούτο και μανιτάρια είναι έτοιμα.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments