Tο ποιο εύκολο παγωτό σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά

  • 1 φυτική συνταγή 500 γρ (κρύα από το ψυγείο)
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 4 με 5 κουτ. σούπας κακάο
  • 4 με 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας.

Εκτέλεση

1. Με μίξερ χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μίγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα .

2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μίγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, ζάχαρη άχνη και το μισό φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας.

.3. Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξή

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva

Σας άρεσε το άρθρο; Χαρίστε μας ένα LIKE σας!

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments