Τάρτα Κεράσι!!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη ζαχαροπλαστικής ( στρογγυλό ταψάκι 34 x 3 εκατοστά)

  • 250 γρ αλεύρι
  • 1 ολόκληρο αυγό και 2 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γρ ζάχαρης
  • 125 γρ βουτύρου ( κρύο)
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για το παντεσπάνι (στρογγυλό ταψάκι 34 x 3 εκατοστά)

  • 3 αυγά
  • 90 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ αλεύρι
  • 8 γρ (1/2 κουταλάκι του γλυκού) μπέικ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 250 ml γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ αλεύρι
  • 15 γρ καλαμποκάλευρο
  •  ξύσμα λεμονιού

Για τη γέμιση

  • 2 κουταλιές λικέρ Strega
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • περίπου 500 γρ κεράσια

Ζυμώστε τη  Ζύμη ζαχαροπλαστικής  (αναπαύοντας όλα τα υλικά) και βάλτε την στο ψυγείο.

Κάντε το παντεσπάνι (αναπαύοντας όλα τα υλικά) και ψήστε το.

Προετοιμάστε το  κρέμα (σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά μέχρι η κρέμα να πήξει, τέλος βγάλτε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε) αφήστε τη να κρυώσει.

Πλύνετε τα κεράσια, κόψτε τα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι.

Ανοίγετε με τον πλάστη τη ζύμη πάνω στον πάγκο εργασίας που είναι πασπαλισμένος με αλεύρι.

Τοποθετήστε την ζύμη στο ταψάκι και τρυπήστε την με ένα πιρούνι.

Αλείψτε τη ζύμη με δύο κουταλιές της σούπας λικέρ.

Τοποθετήστε από πάνω το παντεσπάνι και με μια σπάτουλα απλώστε τη κρέμα.

Τοποθετήστε τα κεράσια από πάνω και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήστε τη να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.

Αναστασία Τ. για το idiva

sundayskitchen.com
loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments