Ρίξτε Καυτό Νερό Σε Ένα Μήλο… Αυτό Που Θα Γίνει Θα Σας Σoκάρει !

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…

Όταν αγοράζουμε φρούτα, θεωρούμε πως ένα απλό πλύσιμο κάτω από τη βρύση της κουζίνας είναι αρκετό πριν τα απολαύσουμε. Εάν ανήκετε σε ένα από τα εκατομμύρια νοικοκυριά που κάνουν ακριβώς αυτό, καλό θα ήταν να σταματήσετε και να το ξανασκεφτείτε..

Οι αγρότες και οι εταιρείες θέλουν να διασφαλίσουν ότι τα φρούτα θα έχουν τον μέγιστο χρόνο ζωής στα ράφια του σούπερ-μάρκετ ή τους πάγκους της λαικής, πριν εσείς τα αγοράσετε.

Ιδανικά, όλοι θα θέλαμε να έχουμε μια μηλιά στον κήπο του σπιτιού μας, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τα μήλα μας θα είναι φρέσκα και απαλλαγμένα από ο,τιδήποτε στο εξωτερικό τους. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο να φάτε ένα μήλο με τον σωστό τρόπο.

Μην συμπεραίνετε πως ό,τι φαίνεται ευπαρουσίαστο, είναι και κατάλληλο για την οικογένεια να το καταναλώσει αμέσως.

Ένα απλό τεστ στο σπίτι θα αποκαλύψει ότι στην πραγματικότητα τα μήλα καλύπτονται από μία λεπτή μεμβράνη, η οποία δεν φαίνεται.

Τα περισσότερα μήλα έχουν αυτή τη λευκή, κέρινη ουσία. Ακόμα και αν αγοράζετε βιολογικά φρούτα, δεν είναι βέβαιο ότι και αυτά εξαιρούνται αυτής της διαδικασίας.

Πολλές εταιρείες ισχυρίζονται ότι αυτή η πρακτική είναι απόλυτα ασφαλής. Εντούτοις, η »συνταγή» που χρησιμοποιείται για την τεχνική αυτή, δεν έχει κοινοποιηθεί στο κοινό. Αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να σας προβληματίσει.

Στα αριστερά, φαίνεται το μήλο ακριβώς όπως είναι όταν το έχετε μόλις αγοράσει.

Στα δεξιά, βλέπετε πόσο κερί είναι ψεκασμένο πάνω του.

Δοκιμάστε αυτό. Βάλτε το μήλο σας σε ένα άδειο γυάλινο μπολ. Οι αγρότες ψεκάζουν διαλύματα κεριού για να διατηρήσουν τα φρούτα φρέσκα. Το κερί λειτουργεί σαν συντηρητικό για να τα αποτρέψουν από το να χαλάσουν.

Το κερί κάνει το φρούτο να φαίνεται περισσότερο ελκυστικό και να είναι υγιεινά λαμπερό. Αρχίστε να ρίχνετε καυτό νερό πάνω στο μήλο. Εάν αγοράζετε προιόντα εκτός εποχής, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι συνοδεύονται και από μία γενναία δόση σπρέι κεριού.

Το βραστό νερό σιγά-σιγά αποκαλύπτει το κερί που καλύπτει την επιφάνεια του μήλου. Εάν το φρούτο ψεκάστηκε με εντομοκτόνο πριν την επικάλυψη με το κερί, κάποια υπολείμματα και αυτής της ουσίας θα εισχωρήσουν μέσα.

Διαβάστε παρακάτω μια φυσική συνταγή για να απαλλαγείτε από το κερί.

  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • χλιαρό νερό Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Βουτήξτε τα μήλα μέσα στο διάλυμα αυτό και τρίψτε απαλά το στρώμα του κεριού. Τώρα δαγκώστε τα με ασφάλεια

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments