Η Πιο Εύκολη Βασιλόπιτα Από Τον Στέλιο Παρλιάρο

Περιέχει αμύγδαλα, φουντούκια και ξερά φρούτα και αρωματίζεται με αμαρέτο. Ένα σπέσιαλ κέικ για την πιο σπέσιαλ ημέρα της χρονιάς!

Υλικά

  • 125 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 125 γρ. φουντούκια
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους + επιπλέον, λιωμένο, για το ταψί
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 300 γρ. ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες), ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. λικέρ Amaretto ή κονιάκ ή ό,τι άλλο μας αρέσει
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μερίδες: 16, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 1 ώρα

  • Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα ξερά φρούτα και το λικέρ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
  • Στο μεταξύ, αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη από την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο και την υπόλοιπη άχνη. Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια λευκή κρέμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα μαζί με το λικέρ και ρίχνουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ.
  • Χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου ενσωματωθούν.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: steliosparliaros.gr

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments