Πιείτε Αυτό Το Ρόφημα Πριν Τον Ύπνο: Εκπληκτικό Αντιφλεγμονώδες, Θεραπεύει Το Έντερο & Καθαρίζει Το Αίμα!

Το γάλα με κουρκουμά είναι ένα παραδοσιακό ινδικό και αγιουρβεδικό ρόφημα που πίνεται συνήθως πριν από τον ύπνο. Η ζεστή επίδραση που έχει στο σώμα, σας κάνει να κοιμάστε πολύ εύκολα!

Εάν δοκιμάσετε να προσθέσετε και τζίντζερ, θα ενισχύσετε περαιτέρω τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά (ειδικά για το πεπτικό σύστημα!). Το μέλι είναι προαιρετικό ως γλυκαντικό… αλλά προσθέτει και άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες!

Προτιμήστε γάλα καρύδας επειδή είναι πλούσιο σε υγιή λίπη και περιέχει λαυρινικό οξύ, αντιμικροβιακά λιπίδια και καπριλικό οξύ – τα οποία έχουν αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιϊκές ιδιότητες.

Ο κουρκουμάς έχει πολλές ωφέλιμες θεραπευτικές ιδιότητες όπως:

 Μειώνει τους πόνους της αρθρίτιδας, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του.

 Βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος ενισχύοντας τη λειτουργία του και ενισχύει τη ροή της χολής (προλαμβάνοντας τους χολόλιθους).

 Ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και επίσης αραιώνει το αίμα (ΠΡΟΣΟΧΗ σε εκείνους που βρίσκονται ήδη σε φαρμακευτική αγωγή αραίωσης του αίματος).

 Θεραπεύει και καταπραΰνει τον πεπτικό σωλήνα, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη των ελκών, χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες.

 Μειώνει τον πόνο και τον πυρετό που σχετίζονται με ασθένειες.

Επίσης…

Μια σειρά επιστημονικών ερευνών εξέτασε την ικανότητα του κουρκουμά να καταπολεμά τον καρκίνο. Η κουρκουμίνη σκοτώνει διάφορα είδη καρκινικών κυττάρων σε περιβάλλον εργαστηρίου. Στα ζώα, η κουρκουμίνη προλαμβάνει ή επιβραδύνει τον καρκίνο στο δέρμα, το στήθος, το ήπαρ, το στομάχι, το δωδεκαδάκτυλο και το κόλον.

Ο κουρκουμάς έχει επίσης αντι-αγγειογόνες ιδιότητες – η κουρκουμίνη επιβραδύνει σημαντικά τον σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων στους όγκους, προκαλεί την ασφυξία των όγκων και εμποδίζει έτσι την ανάπτυξη και τις μεταστάσεις τους.

Πώς θα ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο θεραπευτικό ρόφημα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας (ή γάλα της επιλογής σας)
  • 1 κ.γλ. σκόνη κουρκουμά
  • 1/4 κ.γλ. μαύρο πιπέρι (η απορρόφηση του κουρκουμά ενισχύεται σημαντικά όταν συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι)
  • 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ κομμένο σε φέτες (2,5 περίπου εκατοστά)
  • ακατέργαστο μέλι ως γλυκαντικό (προαιρετικά)

* Σημείωση: Εάν αντιμετωπίζετε ελκώδη εντερικά προβλήματα, παραλείψτε το μαύρο πιπέρι, καθώς μπορεί να είναι επιβλαβές. Το μαύρο πιπέρι μπορεί ακόμη και να προκαλέσει αμυχές στο έντερο των ανθρώπων με νόσο του Crohn.

Οδηγίες

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά (εκτός από το μέλι, εάν το χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε καλά.
  • Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  • Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, έτσι ώστε οι γεύσεις να ομογενοποιηθούν χωρίς να αλλοιωθούν.
  • Στραγγίξτε το τζίντζερ.
  • Προσθέστε μέλι και ανακατέψτε.
  • Αρκεί για 2 μερίδες.

Για μεγαλύτερη ευκολία στην προετοιμασία

Σε ένα μικρό βάζο προσθέστε:

  • 3 κ.σ. κουρκουμά
  • 2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σκόνη τζίντζερ
  • Σφραγίστε το βάζο και ανακινήστε το καλά.

Για να το ετοιμάσετε: Αναμείξτε 1 κ.γλ. του μείγματος σε 1 φλιτζάνι γάλα.

Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας Το idiva.gr δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments