Πανεύκολο μιλφέιγ {millefeuilles}

Χίλια φύλλα και ατελείωτη απόλαυση !! Τι άλλο να πει κανείς γι’ αυτό το γλυκό ??

Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη.
Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε αμέτρητες περιπτώσεις.
Δοκιμάστε την !!
Υλικά για ταψί 20×30
  • 3 πακέτα σφολιατίνια
  • 2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης μιλφέιγ
  • 1 φακελάκι Γιώτης Garni ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 1,4 lt γάλα με χαμηλά λιπαρά
Ξεκινάμε αραδιάζοντας στον πάτο του ταψιού μας μία στρώση σφολιατίνια.
Ακολουθούμε τις οδηγίες από το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής ,
χτυπάμε δηλαδή το περιεχόμενό του με κρύο γάλα.
Μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε φακελάκι χωριστά ,
ώστε οι δύο στρώσεις που απαιτούνται να είναι σίγουρα ισόποσες.
 Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα σφολιατίνια.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για 2η φορά ,
στρώνουμε δηλαδή μία στρώση σφολιατίνια και μία στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Χτυπάμε το φακελάκι της Garni με το γάλα και απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Τρίβουμε μερικά σφολιατίνια ή μπισκότα πάνω στο γλυκό και ασφαλώς πασπαλίζουμε και με μπόλικη κανέλα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν οι κρέμες.
Τέλος … φροντίζουμε να μην ανοίγουμε συχνά το ψυγείο ,
γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί ??
Σημείωση : Χρησιμοποιώ γάλα με χαμηλά λιπαρά γιατί τα σφολιατίνια είναι ήδη αρκετά γλυκά.
Εναλλακτικά , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cream crackers (2 πακέτα) και πλήρες γάλα , όπως το προτιμάει και ο άντρας μου. Απλά σε γιορτές είναι πιο όμορφη η παρουσίαση με το σφολιατίνι.
Καλή απόλαυση 
loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments