Όλα τα μυστικά για μοναδικούς και ανεπανάληπτους κουραμπιέδες

Ποιος δεν ονειρεύεται έναν τραγανό, μπισκοτένιο και τέλειο κουραμπιέ; Πόσες φορές δεν ακούσατε τις γιαγιάδες σας να μοιράζονται τα μυστικά τους με τις μαμάδες σας, για να φτιάξουν τους καλύτερους κουραμπιέδες της περιοχής;

Ελάτε μαζί μου να μοιραστούμε τώρα τα δικά μου μυστικά, για να γίνουν αυτές οι γιορτές μπισκοτένιες, τραγανές, τέλειες και μυρωδάτες, όπως το καλό βούτυρο στους κουραμπιέδες που θα φτιάξετε με τα χέρια σας.

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Το καλό χτύπημα του βουτύρου και της άχνης (ή της κρυσταλλικής ζάχαρης) θα μας δώσει μια κρέμα που θα θυμίζει σαντιγί. Αυτό θα κάνει τους κουραμπιέδες αφράτους και μπισκοτένιους.

 

Η σόδα θα μαζέψει και θα ενώσει το πλέγμα της ζύμης. Τα αμύγδαλα πρέπει να είναι κρύα και χοντροκομμένα, αλλιώς θα αλλάξει η σύσταση της ζύμης (θα σφίξει).

Το αλεύρι από την ώρα που θα το προσθέσετε, όχι όλο με μιας, δεν πρέπει να το παραζυμώσετε, γιατί θα βγουν σκληροί.

Η ζύμη πρέπει να είναι βουτυράτη και εύπλαστη. Καλύτερα πλάστε τους κουραμπιέδες στο χέρι, γιατί με το αμύγδαλο θα σας δυσκολέψει το κουπ-πατ.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί, σκεπασμένη, για 20 λεπτά. Έτσι οι κουραμπιέδες σας θα πλάθονται πιο εύκολα.

Στρώστε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες ή το ταψί σας. Εάν ψήνεται ταυτόχρονα δύο ταψιά με κουραμπιέδες τότε στα μισά του ψησίματος ανεβοκατεβάστε και αλλάξτε θέση στα ταψιά, για να πετύχετε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Βάλτε τους αραιά στο ταψί, για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο και να περνάει σωστά ο αέρας ανάμεσά τους.

Οι κουραμπιέδες χρειάζονται καλό ψήσιμο μέχρι να σκάσουν.

Ραντίστε τους με ανθόνερο, όπως βγαίνουν καυτοί από το φούρνο, για να εξατμιστεί το υγρό και να «φυλακίσετε» μόνο το άρωμα του ανθόνερου.

Για να παραμείνουν αφράτοι αφήστε τους να κρυώσουν και μετά αχνίστε τους. Αν τους αχνίσετε καυτούς όλη η υγρασία του ατμού θα βγει στην επιφάνεια της ζάχαρης και οι κουραμπιέδες σας θα είναι σαν βρεγμένοι.

Ακολουθήστε τα μυστικά μου και θα φτιάξετε τους καλύτερους κουραμπιέδες!

Καλή επιτυχία, με αγάπη

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments