Λαχανοσαρμάδες της μαμάς!!!

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο αφράτο
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε καθαρίζοντας το λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.

Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Όταν κρυώσει ανοίγουμε τα φύλλα προσεκτικά, αφαιρώντας  τα χοντρά μέρη του φύλλου.

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι, τη ρίγανη, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το δυόσμο ψιλοκομμένο και λίγο λαδί.

Τ΄ανακατεύουμε και ξεκινάμε να τυλίγουμε τους σαρμάδες βαζοντας μία κουταλιά της σουπας από το μίγνα.

Στη κατσαρόλα που θα τους βάλουμε, απλώνουμε αρκετά κομμάτια απ΄το λάχανο που μας περισσεύει και περιχύνουμε με λίγο λαδί.

Στρώνουμε τους λαχανοσαρμάδες.

Προσθέτουμε νερό να τους σκεπάσει.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε λίγο αλάτι και λαδί.

Το βράζουμε σε χαμάλη φωτιά.

Μαγειρεύουμε γύρω στα 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι ή με αυγολέμονο.

Για τη σάλτσα αυγολέμονο

Χτυπάμε 2 κρόκους αυγών με το χυμό 2 λεμονιών και ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα, αραιώνουμε το αβγολέμονο. Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε από τα χερούλια να πάει παντού. Για πιο παχύρρευστη σάλτσα στους λαχανοντολμάδες μας, προσθέτουμε στο αβγολέμονο μία κουταλιά σούπας κορν φλάουρ

Συνταγή Αναστασία Τ. για το idiva.gr

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments