Φτιάξτε Γρήγορα και Εύκολα Αφράτα Ρολάκια Πίτσας

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. αλεύρι ολικής
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • λίγο σιμιγδάλι ψιλό για το άνοιγμα της ζύμης

Για τη σάλτσα

  • 90 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 20 γρ. πάστα ελιάς
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ρίγανη ξερή
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. φέτες καπνιστής γαλοπούλας
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 400 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα. Σε αυτό το σημείο αφήνουμε τη μαγιά για 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής και χτυπάμε στο μίξερ για 4-5 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι και το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο) και χτυπάμε.
  • Μετά από 2-3 λεπτά, βάζουμε το ζυμάρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί.

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, την πάστα ελιάς, τη ρίγανη, την παρμεζάνα, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 50ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις φέτες γαλοπούλας και την πιπεριά σε κύβους 2×2 εκ.
  • Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι ψιλό στον πάγκο εργασίας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας. Το ζυμάρι θα γίνει λεπτό και θα πρέπει να πάρει ορθογώνιο σχήμα περίπου 40-50 εκ.
  • Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και την απλώνουμε στο ζυμάρι μας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  • Ρίχνουμε τη γαλοπούλα, την πιπεριά, λίγο πιπέρι και το τυρί γκούντα κρατώντας λίγο για το τέλος.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κλείνουμε την άκρη με λίγο νερό.
  • Κόβουμε το ρολό μας σε 12 ισομεγέθη ρολάκια.
  • Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25×35 εκ, στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ρολάκια μας. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω, λίγο σιμιγδάλι και λίγο ελαιόλαδο.
  • Στον φούρνο μας, στους 50ο C αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρολάκια μας για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε τον φούρνο μας, ανεβάζουμε στους 180ο C και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα πάνω κάτω.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments