Εκμέκ Κανταίφι όλο γλύκα !!!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κανταΐφι
  • 1 βούτυρο αγελαδινό

Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα ταψάκι,το ανοίγουμε καλά,το περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σιρόπι

  • 750 γραμμάρια.ζάχαρη
  • 800 γραμμάρια νερό
  • χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού

Βράζουμε 12 λεπτά  όλα μαζί

Κρέμα

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρόκους
  • 4 κουταλιές τους σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σαντιγί
  • Σαντιγί (φυτική τη χτυπημένη για επάνω)

Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ αλεύρι, μόλις πήξει κατεβάζουμε Ρίχνουμε τους κρόκους, μαργαρίνη, βανίλια και τέλος απαλά. πολύ απαλά την σαντιγί.

Συναρμολόγηση Παίρνουμε το κατάλληλο σκεύος τοποθετούμε το κανταΐφι και σιροπιάζομαι (κρύο κανταΐφι,χλιαρό σιρόπι) βάζουμε από πάνω την κρέμα,και τέλος σαντιγί την οποία είχαμε χτυπήσει! Και φυσικά καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments