Μπατζίνα Ηπειρώτικη !!!

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα , πανεύκολη αλλά και  πεντανόστιμη λεπτή αλμυρή κολοκυθόπιτα!!

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθια,
  • 4 αυγά,
  • 300 γρ φέτα,
  • 1/2 νεροπότηρο λάδι,
  • 1κγ Μπέικιν,
  • λίγο δυόσμος,
  • 1/2 νεροπότηρο γάλα,
  • 300 γρ φαρίνα.
  • 200 γραμ γκούντα προαιρετικά -αν θέλετε

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε κ βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Να γίνει ένας πηχτός χυλός (αν θέλει και άλλο αλεύρι ρίχνουμε λίγο). Στο μείγμα βάζω και 200 γρ γκούντα τριμμένο προαιρετικά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευροβουτυρωμένο ταψί φούρνου. Πασπαλίζουμε με λίγο γκούντα κ 2-3 κομματάκια βούτυρο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου 45 λεπτά.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments