Αφράτη τούρτα καρύδας!!

Υλικά

Παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη

  • 1 κούπα του νεσκαφέ αλεύρι φαρίνα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 12 λεπτά, ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι, κακάο, καρύδα!

Βάζουμε λαδόκολλα σε στρογγυλό ταψάκι και το βάζουμε το μείγμα μέσα το ψήνουμε.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!

Αφήνουμε να κρυώσει πάρα μα πάρα πολύ καλά!!!

Κόβουμε 3 πάτους με μαχαίρι, η κλωστή

Κρέμες

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κρόκους.αυγών
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 3 κουταλιές ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα, ζάχαρη και ρίχνουμε.

Το διαλυμένο κορν φλάουρ και το αλεύρι!

Μόλις πήξει κατεβάζουμε!

Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, βανίλια βούτυρο!

Από αυτή την κρέμα, βγάζουμε την μισή δόση και την κάνουμε σοκολατένια δηλαδή ρίχνουμε μέσα σπασμένη 130 γραμμάρια κουβερτούρα και μέσα στην κρέμα το ινδοκάρυδο!

Σιρόπι

  • 1 κούπα του νεσκαφέ ζάχαρη
  • 1 κούπα του νεσκαφέ νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ καρύδα
  • Βράσιμο.3 λεπτά!

Συναρμολόγηση

Παίρνουμε το έναν πάτο το τοποθετούμε στην κατάλληλη πιατέλα, το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι βάζουμε την κρέμα σοκολάτας, ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα κρέμα. βανίλιας, και τέλος πάλι παντεσπάνι!

Τελειώνουμε με σαντιγί και ινδοκάρυδο!!!

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments