9 φρούτα που δε θα διαλέξετε ποτέ ξανά λάθος

Σίγουρα, δεν είμαστε οι μόνοι που επιλέγουμε όμορφα και φαινομενικά ώριμα φρούτα μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε λίγο αργότερα ότι ήταν υπερβολικά ώριμα ή άγουρα.

Δείτε παρακάτω μια λίστα με συμβουλές από ειδικούς, για το πώς να διαλέγετε τα καλύτερα φρούτα.

Ρόδι

  • Αυτός ο κύκλος πρέπει να είναι σε σκούρο κόκκινο, χωρίς μαύρες κηλίδες.
  • Το ώριμο ρόδι είναι πάντα πιο βαρύ από το άγουρο.
  • Οπότε, ανάμεσα σε δυο ίδια ρόδια επιλέξτε το πιο βαρύ.
  • Το ρόδι πρέπει να έχει ελαστική υφή και όχι μαλακή, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχει παγώσει.
  • Δεν πρέπει να υπάρχει πράσινο στο εσωτερικό του και η ίδια η φλούδα δεν πρέπει να είναι πράσινη.

Ανανάς

  • Ο ανανάς δεν πρέπει να μυρίζει πολύ, γιατί αυτό είναι σημάδι ότι είναι πολύ ώριμος.
  • Αν πιέσετε έναν ανανά και μείνει βαθούλωμα, τότε είναι πολύ ώριμος. Ωστόσο, η πράσινη φλούδα δεν είναι σημάδι ότι είναι άγουρος, αλλά χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ποικιλίας. Όταν επιλέγετε έναν ανανά, δώστε σημασία στην ομοιομορφία του χρώματος και τις σκούρες κηλίδες.
  • Τα φύλλα ενός ώριμου ανανά είναι πράσινα και λίγο μαραμένα στο τέλος. Τα πολύ πράσινα φύλλα είναι σημάδι άγουρου ανανά.

Μάνγκο

Τα μάνγκο πρέπει να είναι πράσινα, κίτρινα ή κόκκινα, ανάλογα με την ποικιλία. Οι τέλειοι δείκτες ωρίμανσης είναι οι σκούρες κηλίδες στη φλούδα: αν υπάρχουν, τότε το μάνγκο είναι ώριμο.

Το σκληρό μάνγκο είναι πάντα άγουρο. Το ώριμο μάνγκο πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι πολύ μαλακό: αν η φλούδα μπορεί να καταστραφεί με τα χέρια σας, τότε το μάνγκο είναι πολύ ώριμο.

Τα ώριμα μάνγκο έχουν μια γλυκιά και ελαφρώς κωνοφόρα μυρωδιά.

Πόμελο (Φράπα)

  • Τα πόμελο μπορεί να είναι κίτρινα, πράσινα ή πορτοκαλί. Το ανομοιόμορφο χρώμα είναι ένδειξη ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλά χημικά στη διαδικασία ανάπτυξης.
  • Το πόμελο πρέπει να είναι σκληρό, γιατί αυτό δείχνει ότι έχει πολύ χυμό.
  • Το σχήμα του πρέπει να μοιάζει με αχλάδι.

Παπάγια

  • Το κύριο σημάδια μιας ώριμης παπάγιας, είναι η κίτρινη ή πορτοκαλί φλούδα της. Το πράσινο χρώμα είναι ένδειξη άγουρης παπάγιας.
  • Τα πιο ώριμα φρούτα έχουν ομοιόμορφο χρώμα, αλλά δώστε σημασία και στο πόσο μαλακά είναι: αν είναι πολύ σκληρά, τότε είναι ακόμα άγουρα.
  • Οι μικρές σκούρες κηλίδες δεν επηρεάζουν τη γεύση της παπάγιας, αλλά οι μεγάλες είναι ένδειξη μεγάλης ωρίμανσης.

Φρούτα του πάθους

  • Το ώριμο φρούτο του πάθος έχει ρυτιδιασμένη φλούδα. Η απαλή φλούδα είναι ένδειξη ότι είναι άγουρο.
  • Πρέπει να είναι ή μωβ ή κίτρινο. Το πράσινο είναι ένδειξη ότι έχει κοπεί νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε.
  • Πρέπει να είναι αρκετά βαρύ: ένα ώριμο φρούτο του πάθους 8 εκατοστών, πρέπει να ζυγίζει 50 γραμμάρια.

Φειζόα

  • Δώστε προσοχή στο μέγεθος: όσο μεγαλύτερο, τόσο το καλύτερο.
  • Τα ώριμα φρούτα πρέπει να έχουν μια γλυκιά γεύση ανανά.
  • Το εσωτερικό του φρούτου πρέπει να είναι διαφανές. Ο λευκός πολτός είναι ένδειξη ότι είναι άγουρο.
  • Μην αγοράζετε σκληρά φειζόα: δεν είναι ώριμα ακόμα.

Κυδώνι

  • Ένα ώριμο κυδώνι πρέπει να κίτρινο, χωρίς πράσινες κηλίδες.
  • Τα ώριμα κυδώνια πρέπει να είναι πυκνά και ελαστικά στην υφή. Τα σκληρά δεν είναι ακόμα φαγώσιμα.
  • Η έντονη μυρωδιά είναι ένδειξη ότι είναι ώριμο.
  • Αν η φλούδα ενός κυδωνιού είναι πολύ χαλασμένη, θα χαλάσει πολύ γρήγορα.
  • Ανάλογα με την ποικιλία, ένα κυδώνι μπορεί να είναι στρογγυλό ή να έχει σχήμα αχλαδιού.

Αβοκάντο

  • Η φλούδα ενός ώριμου αβοκάντο μπορεί να είναι καφέ ή ανοιχτό πράσινο, ανάλογα με την ποικιλία.
  • Αν πιέσετε ένα αβοκάντο και μείνει βαθούλωμα, τότε είναι ώριμο. Αν το βαθούλωμα παραμείνει, τότε είναι πολύ ώριμο.
  • Το κουκούτσι θα μετακινείται, αν κουνήσετε ένα ώριμο αβοκάντο.

Πηγή

loading...

Αφήστε το σχόλιό σας

comments